Franciscus en de dieren – Piet Grobler

Franciscus en zijn beste vriend Ezel
waren het liefst altijd buiten.
Ze vonden de wereld mooi.
Ze hielden van alle dieren.
En… ze geloofden in het Goede.

Korte inhoud
Franciscus geloofde in het Goede. Met zijn vriend Ezel reisde hij rond.
Op een dag begon hij tegen de dieren te praten… en de wereld werd nog mooier.

Iedereen heeft wel eens gehoord over Franciscus, de heilige die met dieren kon praten. Piet Grobler is al zijn hele leven gefascineerd door zijn levensverhaal en geeft er een draai aan die alle geloven overstijgt: een verhaal over het Goede in mens en dier. 

Franciscus keek de vogels aan en zei:
‘Jullie zijn kinderen van het Goede.
Vlieg en zing en verspreid plezier.’

Auteur & illustrator
“Piet Grobler (Zuid-Afrika, 1959) studeerde theologie, journalistiek en grafische vormgeving en werkte jarenlang als redacteur en grafisch vormgever. Sinds 1996 is hij freelance kunstenaar en illustrator. Grobler heeft voor zijn werk talloze prijzen ontvangen in landen over de hele wereld, van Italië tot China. Bij Lemniscaat zijn al meerdere door Piet Grobler geïllustreerde boeken verschenen, waaronder Eén slokje kikker en Ballade van de Dood van Meinderts & Jekkers en het sprankelende Antonia waar ook de mooiste vogels in rondvliegen, van Anke de Vries.”

De mensen in het dorp waren stomverbaasd toen
Franciscus terugkwam met de wolf aan zijn zij. (…)
‘Als jullie goed voor hem zijn, is hij 
goed voor jullie.’ 

Mijn mening
Wat een heerlijk kleurrijk boek hè?! Vanbinnen is hij net zo aansprekend en vrolijk als vanbuiten  De illustraties zijn niet helemaal mijn smaak, zo hoekig en ‘artistiek’, maar het kleurgebruik vind ik echt geweldig!

Franciscus en zijn beste vriend Ezel houden van alles en iedereen en geloven in het Goede. Op hun pad verspreiden ze samen met de mensen en dieren die ze tegenkomen kleur, vrolijkheid, glinstering en vriendelijkheid in de wereld en weten ze die zo een stukje mooier te maken.

Wat een prachtige vertelling! En wat een mooie manier om de legende van de Heilige Franciscus die met dieren kon praten tot leven te brengen voor kinderen. Ik had op het einde gewoon tranen in mijn ogen…
Een verhaal vol warmte en liefde voor alles wat leeft. Als iedereen een beetje meer als Franciscus was en ook zo ‘heilig’ geloofde in het Goede (mooi dat het zo niet per se op het geloof gepind wordt!), zou de wereld een mooiere plek kunnen worden. 

Franciscus en de dieren
ISBN 9789047710677 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – Leeftijd: 4+

[bol_product_links block_id=”bol_5b753592be26e_selected-products” products=”9200000091316882″ name=”franciscus” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.