Leef Lagom – Jonny Jackson & Elias Larsen

Het Deense begrip ‘hygge’ gaat over het genieten van alledaagse pleziertjes en van momenten van stilte. Het Zweedse ‘lagom’ is daarentegen een een keuze voor een levensstijl van evenwicht, bescheidenheid, rust en tevredenheid.

Korte inhoud
Lagom (spreek uit: lah-gom) is een Zweeds woord dat ‘niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg’ betekent. Het gaat om het bereiken van een gelukkige en gezonde balans in alle aspecten van je leven. Denk hierbij aan eten en drinken, milieu- en sociaalbewustzijn, het stellen van realistische doelen en leven binnen jouw mogelijkheden.

Leef Lagom staat vol met praktische manieren om deze levenshouding van bescheidenheid en eerlijkheid in je dagelijks leven toe te passen – van 30 tips om meer energie te besparen en minder afval te veroorzaken tot het beter indelen van je tijd en het jezelf gunnen van momenten van rust, reflectie en geluk. 

Het lagom-huis is een rustige, ordelijke plaats met weinig rommel.

Mijn mening
Ik hou van al die nieuwe begrippen die onze taal zijn ingeslopen: hygge, lykke, lagom… Ze staan allemaal voor een warm en gelukkig leven, in balans. Ik las al eens over het Deense hygge en lykke, maar over het Zweedse lagom nog niet.

In feite gaat lagom over simpeler leven met de focus op wat belangrijk is. Aan de hand van vier ‘gebieden’ in je leven – huis, gezondheid, leven & werken, buitenwereld – worden er allerlei tips en adviezen gegeven over hoe je die zoveel mogelijk lagom kunt maken.
Bijvoorbeeld hoe je energie kunt besparen en verspilling kunt verminderen, hoe je veel kunt hergebruiken, hoe je zelf schoonmaakmiddel maakt, dat je het beste zelf groente kunt telen, dat je veel moet opruimen, dat je een evenwichtig ‘dieet’ moet volgen, bijvoorbeeld aan yoga kunt doen, ‘nee’ moet leren zeggen, de balans in je agenda moet bewaren en dat je zelf de verandering moet tonen die je wilt zien in de wereld.
En daarnaast staan er zelfs DIY-projectjes in en een aantal lekkere recepten!

Dit mooie boekje is fijn compact, in een leuk vierkant formaat, vol aantrekkelijke afbeeldingen, met een rustige lay-out. Een heel aansprekend geheel!
Ik vond dit een hele fijne en laagdrempelige kennismaking met het begrip lagom, een goede ‘starters-gids’. Je krijgt in het kort een heel goed beeld van wat het inhoudt en hoe je het kunt toepassen op je leven. Het heeft mij zeker geprikkeld me er nog meer in te gaan verdiepen!

Als je gevoelig bent voor paniekaanvallen, is het bijzonder belangrijk gehydrateerd te blijven…

Leef Lagom
ISBN 9789045322902 – Uitgever: BBNC – 144 pagina’s – Verschenen: april 2018 – Originele titel: The Little Book of Lagom – Vertaald door: Piet Dal

[bol_product_links block_id=”bol_5b754045758c9_selected-products” products=”9200000085203721″ name=”lagom” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Leef Lagom – Jonny Jackson & Elias Larsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.