Het Grote Geschiedenis Doeboek & Young Scientist Vakantieboek


Twee superleuke vakantie-doe-boeken
Ik ontving voor mijn blog 2 hele leuke vakantieboeken; van Historisch Nieuwsblad en van NewScientist, voor kinderen vanaf 8 jaar. De ene sprak mij zelf ontzettend aan als geschiedenisliefhebber (en natuurlijk hoop ik dat ik mijn oudste kan meekrijgen) en de tweede leek me sowieso ontzettend leuk voor Remco en Remy (7). We nemen ze binnenkort lekker mee op vakantie om er echt mee aan de slag te gaan, maar proefden er samen alvast een beetje aan om hier een indruk te kunnen geven: 


Het Grote Geschiedenis Doeboek
“Hoe hoog was de eerste wolkenkrabber? Wat is het gevaarlijkste beroep uit de geschiedenis? Welke grote keizer kon niet lezen en schrijven? En hoe maak je zelf een maliënkolder of een Wereldbol?

Het Grote Geschiedenis Doeboek is het leukste cadeau voor geschiedenisliefhebbers van 8 tot 12 jaar en staat boordevol weetjes, puzzels en leuke doe-dingen. Ga op reis door het verleden met historische helden. Lees alles over de vreemdste beroepen van vroeger, speel een spannend bordspel, kraak je hersens met rebussen en woordzoeker en bak een historisch smakelijke boterkoek.”

Young Scientist Vakantieboek
“Wist je dat je heel makkelijk water uit de grond kunt halen? En dat je zonder telescoop buiten ons sterrenstelsel kunt kijken? Het Young Scientist Vakantieboek staat dit jaar in het teken van zomerse activiteiten. Maak van papier een vliegtuigvleugel, of van karton en zeep een motorboot. Of, als je durft: steek geld in brand zonder het te vernietigen.

Zoals altijd staat het boek vol wetenschappelijke weetjes. Je ontdekt waarom de zee niet leegloopt, waar vlinders na de zomer naartoe gaan en hoe onderzoekers boeken lezen zonder ze open te slaan. Tussendoor los je logigrammen, nonogrammen en andere uitdagende puzzels op.”


Mijn mening
Grappig: het eerste wat Remy en mij opviel aan Het Grote Geschiedenis Doeboek was dat er een stukje in staat over ‘mijn’ Jeanne d’Arc! Meteen geslaagd dus. En dan zagen we ook nog ergens een schilderij van mijn lievelingsschilder Vermeer 
Samen met verschillende belangrijke personen uit de geschiedenis word je meegenomen op een reis door de tijd. Van ‘Reizen met Odysseus’ in de Griekse oudheid tot ‘Vechten met Jeanne d’Arc’ in de Middeleeuwen en van ‘Ontdekken met Willem & Joan Blaeu’ in de Gouden Eeuw tot ‘Journalistiek met Kuifje’ in de moderne tijd. Je krijgt een compacte geschiedenisles gepaard met foto’s en grappige afbeeldingen ter illustratie en kan zelf aan de slag gaan met iets wat past bij die periode uit de geschiedenis. Een superleuke manier om met geschiedenis bezig te zijn.
Wat is dit een ontzettend leuk doeboek! Creatief én leerzaam!

In het Young Scientist Vakantieboek zagen we al meteen allerlei puzzels als logigram, sudoku en codekrakers, die manlief ontzettend leuk vindt om te gaan doen samen met Remy. Ze hebben samen al meteen een binaire puzzel zitten maken  Daarnaast staan er allerlei leuke weetjes, verhalen én heuse experimenten in van verschillende onderwerpen die passen bij het vakantiethema; kamperen (insecten eten ), vuur maken (geld verbranden ), pretparken (spookhuis: ‘wist je dat je dood kunt gaan van de schrik? Je kunt je dus letterlijk doodschrikken.’ ), etc…
Een superleuk vakantie-doe-boek dus; leerzaam en ontzettend vermakelijk!

Aanraders dus voor de (zomer)vakantie! Goed voor uren en uren plezier 

[bol_product_links block_id=”bol_5b6ef1b3a4953_selected-products” products=”9200000085930766,9200000085931268″ name=”vakantieboeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.