Remco leest: De Ladder – Ben Tiggelaar

Het is een bekende uitspraak: niet elke verandering is een verbetering, maar voor elke verbetering is wel een verandering nodig.

Korte inhoud
Miljoenen mensen streven naar positieve veranderingen in hun werk en thuis. Ze willen leren zichzelf beter te managen. Of streven naar meer inspirerend leidinggeven. Of willen graag iets gezonder leven. Iedereen met een beetje levenservaring weet dat écht veranderen – op je werk en thuis – niet makkelijk is.

Maar aan de hand van een slim en eenvoudig model – De Ladder – beschrijft Ben Tiggelaar:
– Hoe je doelen stelt die wél werken;
– Hoe je gedrag kiest dat wél tot succes leidt;
– Welke support wél helpt bij verandering.

Ben vertaalt de beste inzichten uit recent gedragswetenschappelijk onderzoek, naar praktische toepassingen. ‘De Ladder’ is en onmisbare gids voor wie streeft naar meer effectiviteit in persoonlijk leiderschap. 

Mensen kunnen niet zonder dromen en doelen. We hebben iets nodig om ’s morgens voor op te staan.

Auteur
“Bestsellerauteur, internationaal spreker en gedragswetenschapper.
Geeft inzicht en inspiratie op het gebied van leiderschap en verandering.”
Meer over Ben Tiggelaar en zijn werk vind je hier.

Bekijk niet alleen de voordelen van de verandering, maar ook de nadelen van de status-quo.

Remco leest
Doordat ik Dromen, durven, doen en De kleine Covey gelezen heb, waar ik veel van geleerd heb en waardoor ik zeer geïnteresseerd ben geraakt in persoonlijke ontwikkeling, was ik meteen heel erg benieuwd naar dit boek.

In De Ladder beschrijft Ben Tiggelaar welke stappen er nodig zijn om succesvol veranderingen door te voeren in je leven. Het hebben van goede voornemens is niet genoeg, sterker nog: het is zelfs niet genoeg om ook al bedacht te hebben hoe je ze gaat waarmaken. Wat er namelijk ook nog nodig is, is ondersteuning om je doel te behalen. En dan zelfs 3 vormen van support.
De ladder staat symbool voor de verschillende stappen. Op het moment dat je je verandering gaat plannen, daal je van de ladder af en als je het gaat proberen beklim je de ladder.

Ik werd zeker niet teleurgesteld! Ook dit boek is weer heel toegankelijk geschreven en zit vol heldere uitleg en herkenning. Er zit veel herhaling in de uitleg, maar op een hele fijne manier, waardoor de stof alleen maar beter landt. De kracht van herhaling is hier zeker van toepassing.
Wat ik grappig vond om terug te zien is dat het boek is geschreven in piramide-stijl, een schrijfstijl die we op het werk ook toepassen.

Kom maar op met die veranderingen, want met wat ik geleerd heb uit dit boek heb ik er alle vertrouwen in dat ik ze succesvol zal volbrengen!

Een geweldig plan dat je niet uitvoert, is evenveel waard als geen plan.

De Ladder
ISBN 9789079445899 – Uitgever: Tyler Roland Press – 144 pagina’s – Verschenen: juni 2018

[bol_product_links block_id=”bol_5b66aa9536f74_selected-products” products=”9200000093568522,9200000094154795″ name=”ladder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.