Samen sta je sterk


Vandaag bespreek ik twee prentenboeken over samen sterk staan:

Er was eens een droevig…
… klein iets.
De dieren van de zoo snapten het niet.
‘Wat is er mis?’ vroegen ze.

Een hoop vrienden samen sterk – Kerstin Schoene (32 pagina’s, De Eenhoorn)
Wie zit daar vast in de modder? De dieren uit de dierentuin willen helpen. Ze trekken zo hard ze kunnen. De grote dieren, de minder grote dieren en op het einde zelfs de allerkleinste dieren. Help je mee?

‘Grmpf… humpf… pfff!’
sputterde het.
Het zat vast!

Mijn mening
Er zit een dier vast in de modder en olifant probeert hem eruit te halen, maar het lukt niet in zijn eentje. De andere dieren helpen ook mee en dan lukt het wel! Maar: ze hebben jouw hulp ook nog nodig…

De illustraties in dit boek zijn erg lief en warm, en het extra leuke is: ze lopen helemaal door in de breedte over de twee pagina’s. Daardoor krijg je een heel grappig lang beeld van al die dieren die op een rijtje staan te trekken. En de kleine lezer mag ook nog actief meewerken aan het verhaal!
Samen sta je sterk, of je nou groot of klein bent. Een interactief prentenboek over samenwerken.

[bol_product_links block_id=”bol_5ae0905581a8c_selected-products” products=”9200000087867033″ name=”samen sterk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Nee, een hondenleven hebben ze niet.
Chi en Wawa hebben eerder een … luizenleventje!

Chi en Wawa – Mylo Freeman (32 pagina’s, De Eenhoorn)
Chi en Wawa komen niets tekort. Hun baasje zorgt voor heerlijke hapjes, veel knuffels en zelfs een draagtas zodat ze nooit lang hoeven te lopen. Maar op een dag wordt hun tas meegenomen door een andere mevrouw. En Chi en Wawa zitten er nog in … Ze komen terecht in het huis van meneer Poes. Die vindt Chi en Wawa erg leuk speelgoed.

Oei! Er gaat iets helemaal verkeerd.
De tas waarin Chi en Wawa lekker liggen te slapen,
wordt meegenomen door een mevrouw met net zo’n rode tas!

Mijn mening
Chi en Wawa gaan mee met hun baasje, in een tas, naar een restaurant. Daar worden ze per ongeluk meegenomen door iemand anders en komen ze in een vreemd huis terecht. Een huis met een ppppoes! Meneer Poes wil graag met ze spelen en bedenkt van alles, hij vindt het geweldig, maar Chi en Wawa vinden het allemaal helemaal niet zo leuk…

De kleurrijke stijl van Mylo Freeman herken je meteen; veel knallende kleuren verf en diversiteit in de personages. Om vrolijk van te worden!
Chi en Wawa, twee kleine chihuahua’s, vinden het prima om stereotiep rondgedragen te worden in een tas, maar het gaat ze te ver om aangekleed te worden en als pop gebruikt te worden. Dus ze laten zien dat kleine hondjes ook stoer en pittig kunnen zijn! Samen spelen is zoveel leuker als iedereen lol heeft…

[bol_product_links block_id=”bol_5ae09311d96a2_selected-products” products=”9200000087867029″ name=”chi en wawa” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.