Het mooie dorpje Mooiezon – Edward van de Vendel & Suzan ‘T Hooft

Het is ochtend in het mooie dorpje Mooiezon.
En alles klopt.

Korte inhoud
In het mooie dorpje Mooiezon klopt alles, want iedereen helpt iedereen.
En dus is het tijd voor een groot feest, met limonade en een picknick.
Maar dan begint Miereneter opeens lastige vragen te stellen…

Het is middag in het mooie dorpje Mooiezon.
Iedereen heeft iedereen geholpen en nu is het feest.

Auteur & illustrator
Edward van de Vendel is geboren in Leerdam in 1964. Hij werkte een tijdlang als leerkracht en directeur. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver.
Edward schrijft zowel prentenboeken als boeken voor eerste lezers en adolescenten, zowel poëziebundels als non-fictie. Daarnaast schrijft hij liedteksten.

Suzan T’Hooft studeerde in 2011 af als illustrator aan de KASK in Gent. Ze groeide op te midden van de weelderige natuur van Merendree. Dit vertaalt zich in een tekenstijl waarin de natuur een hoofdrol speelt.
Suzan neemt de lezer(tje)s mee in een kleurrijke fantasiewereld met veel grappige dieren en gezellige bostaferelen. De tekeningen zijn doorspekt met grappige details, die de nieuwsgierigheid van kinderen (en volwassenen) blijven prikkelen.”

Behalve voor Miereneter.
Die zit
en zucht
en ergert zich.

Mijn mening
Wat een schattige coverafbeelding, vind je ook niet?! Hij straalt warmte en gezelligheid uit. De titel doet ook vermoeden dat het over een gezellig dorpje gaat, is dat ook zo?

In het mooie dorpje Mooiezon helpt iedereen elkaar. Iedereen heeft zo zijn nut en alles gaat in harmonie. Nu iedereen elkaar vandaag geholpen heeft is het tijd voor een feestje! Maar nukkige Miereneter is het er niet helemaal mee eens; want wat heeft Panda eigenlijk gedaan?

Laat ik beginnen met de illustraties: dit prentenboek staat vol met lieve en warme afbeeldingen vol kleur, waarop enorm veel te zien is. Je blijft kijken en je blijft genieten van het mooie dorpje Mooiezon. Mag ik ook zo’n boomhut als Wasbeer? Of langskomen bij het boomcafé?

En het verhaal is inderdaad net zo warm en gezellig als de cover doet vermoeden. Op het akkefietje met Miereneter na dan, maar ook daar wordt een hartverwarmende draai aan gegeven! Want: alles klopt in Mooiezon, maar aan het einde van de dag klopt het nog net iets meer…

Het mooie dorpje Mooiezon is een genot voor het oog! En je fantasie gaat heerlijk met je op de loop bij het lezen van dit vertederende prentenboek over samenwerken en vriendschap.

‘Wat iemand doet,
kun je niet altijd zien!’

Het mooie dorpje Mooiezon
ISBN 9789462912953 – Uitgever: De Eenhoorn – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Illustraties: Suzan ‘T Hooft

[bol_product_links block_id=”bol_5aaa28ffb3750_selected-products” products=”9200000087924105″ name=”mooiezon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Het mooie dorpje Mooiezon – Edward van de Vendel & Suzan ‘T Hooft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.