Lemniscaat uit de kunst-maand: Alles is kunst-festival 4 maart (+ winactie!)

Februari is Lemniscaat uit de kunst-maand!
Bij mijn recensie van Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld gaf ik al aan dat Februari door Uitgeverij Lemniscaat is uitgeroepen tot ‘Lemniscaat uit de kunst-maand’. Als afsluiting van deze kunstmaand vindt er op zondag 4 maart in Bibliotheek Rotterdam een laagdrempelig én gratis kunstfestival voor kinderen plaats. Hieronder volgt het officiële persbericht met meer informatie. (en lees vooral verder, want ik mag ook nog een kunstboek weggeven!)

Persbericht:
Lemniscaat uit de kunst-maand
Februari is omgedoopt tot Lemniscaat uit de kunst-maand. In deze maand zullen onze kunstboeken voor kinderen op verschillende manieren onder de aandacht worden gebracht. Denk aan kunstworkshops in de boekhandel, in de klas, een etalagewedstrijd, een kunstveiling, online aandacht, lesprojecten op scholen en samenwerkingen met musea.

De bestseller Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? is de gehele maand verkrijgbaar voor slechts tien euro.

Alles is kunst-festival
Ter afsluiting van de maand vindt op zondag 4 maart het Alles is kunst-festival plaats in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Een kunstfestival voor kinderen waarbij alle vormen van kunst aan bod komen – van beeldende kunst tot theater, dans, zang en schrijven.
Tijdens deze middag kunnen kinderen verschillende workshops volgen, waardoor ze meerdere kunstvormen uit kunnen proberen. Kunst is belangrijk voor kinderen. Zo leren ze hun eigen ideeën vormen, creatief bezig te zijn en zien ze met eigen ogen wat cultureel Nederland te bieden heeft. Het doel is een laagdrempelig evenement te creëren, zodat iedereen de kans krijgt om in aanraking te komen met verschillende culturele instellingen.”

Win het boek Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?
Ik mag van Uitgeverij Lemniscaat een exemplaar van het boek waar het kunstfonds zo’n beetje mee begon verloten onder mijn lezers! Wil je weten waar het boek over gaat? Lees dan nog even mijn recensie terug.

De winactie is afgelopen en de winnaar is bekend! Gefeliciteerd Mariska!

-X- Judith

[bol_product_links block_id=”bol_5a8411d19e75f_selected-products” products=”9200000059295401″ name=”waarom” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

19 thoughts on “Lemniscaat uit de kunst-maand: Alles is kunst-festival 4 maart (+ winactie!)

 1. Lijkt mij hilarisch om dit boek te lezen met mijn zoontje.. want ja.. waarom zin er nu eigenlijk zoveel blote mensen in de kunst!!

 2. Wat een leuk boek lijkt me dit! Mijn schoonouders zijn dol op kunst en nemen onze kinderen graag mee naar musea. Dit boek zou heel leuk zijn 😉
  Succes met de actie!

  1. Ik wil graag mee doen aan deze leuke winactie. Voor mijn zoon en voor mezelf, want ik ben zelf ook erg benieuwd naar dit bijzondere boek! Want die blote beelden hebben toch iets aantrekkelijks om naar te kijken niet waar (of om over te praten hihi)

 3. Hallo Biepmiepje!

  Via de FBsite van De Nieuwe Boekhandel kom ik op jouw site; wat leuk! En wat een geweldig boek om te winnen……
  Mijn zoon, nu 18, stelde letterlijk deze vraag. Elke keer wanneer we naar een museum of art gallery waren geweest. Hij kwam bijvoorbeeld terug uit een museum en zei dan; toch was dat van Matisse raar mam, dansende blote vrouwen. Op een keer waren we in een art gallery met sculpturen. Je raad het al; allemaal bloot. De kunstenaar zelf was eigenaar van de gallery en aanwezig. We moedigden toen onze zoon aan om die vraag over bloot aan hem te stellen. Beetje onwennig misschien, maar de kunstenaar was helemaal klaar voor de vraag en beantwoorde hem uitgebreid. Een van mijn favoriete herinneringen! Vandaar dat ik graag meedoe met deze winactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.