Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld – Charlie Ayres (Lemniscaat uit de kunst-maand)

Dit boek gaat over twintig van die meesterwerken, uit de periode van de vijftiende tot en met de negentiende eeuw. We zullen zien op welke manier en voor wie ieder werk is gemaakt, en hoe er in de loop van de eeuwen over gedacht werd.

Korte inhoud
Maak kennis met twintig van de populairste schilderijen aller tijden, van Botticelli’s La primavera en Leonardo da Vinci’s Mona Lisa tot Constables De hooiwagen en Cézannes Mont Sainte-Victoire.
De volledig afgebeelde meesterstukken gaan allemaal vergezeld van een fascinerend verhaal, waarin de kunstenaar je meeneemt naar zijn wereld. Ook ontdek je bijzondere details en zie je wat hij of zij nog meer heeft gemaakt.
Dit boek zal het enthousiasme van iedere kunstliefhebber van elf jaar en ouder aanwakkeren.

Door naar zulke grootse werken te kijken kunnen we de wereld van de kunstenaars binnenstappen.

Auteur
“Charles Ayres studeerde aan het prestigieuze Courtauld Institute of Art en het Sotheby’s Institue in Londen. Hij werkte als redacteur voor de kunsttijdschriften Art Review en V&A Magazine (van het Victoria & Albert Museum) voordat hij zijn eigen boeken ging schrijven. Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld is zijn eerste boek bij Lemniscaat.”

In elk geval hebben de schilderijen je stuk voor stuk een fascinerend verhaal te vertellen.

Mijn mening
Februari is door Uitgeverij Lemniscaat uitgeroepen tot ‘Lemniscaat uit de kunst-maand‘, een maand waarin ze hun mooie aanbod kinder-kunstboeken extra onder de aandacht brengen. Ik deel er graag eentje met jullie! (eerder besprak ik o.a. al Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?)

In dit mooie grote, stevige en luxe ogende boek worden 20 meesterwerken besproken. De auteur vertelt over de kunstenaar en zijn meesterwerk, bespreekt details van het werk, laat je andere werken zien en neemt je in een kort verhaal mee in de wereld van de kunstenaar. Ook is er bij ieder besproken kunstwerk een ‘Wist je dat?’ en een ‘Zelf proberen?’ sectie, waarin er ideeën en tips worden gegeven om zelf artistiek aan de gang te gaan.
Na het lezen van dit boek ben je heel wat wijzer geworden over schilderkunst en heb je de besproken meesterwerken heel goed leren kennen. Je krijgt meteen zin om ze allemaal in het echt te gaan bewonderen!

Ik vond het echt heel erg leuk en interessant om dit boek te lezen en bestuderen. Heel fijn ook dat mijn lievelingsschilder Vermeer er ook in besproken werd. Niet alle schilderijen die in het boek staan vind ik mooi, dat zal iedereen wel hebben, maar ik vond wel alle informatie even boeiend! Ik heb echt heerlijk even verdiept in de kunstwereld gezeten en heb zeker wat bijgeleerd. En wat leuk bedacht om de jonge lezer wat vragen te stellen en ideeën te geven waar je zelf mee aan de slag kunt. Een boek dat niet alleen informatie biedt, maar ook aan het denken en doen zet. Prachtig!

Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld
ISBN 9789047709039 – Uitgever: Lemniscaat – 96 pagina’s – Verschenen: september 2017 – Originele titel: The Story of the Worlds Greatest Paintings – Vertaald door: Lydia Meeder

[bol_product_links block_id=”bol_5a7c18aac6b24_selected-products” products=”9200000079025474″ name=”schilderijen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Het verhaal achter de beroemdste schilderijen van de wereld – Charlie Ayres (Lemniscaat uit de kunst-maand)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.