Lekker voorlezen: Cars & Hondje #voorleesdagen


Vandaag bespreek ik twee fijne voorleesboeken van Uitgeverij Rubinstein op mijn blog! Het zijn De Nationale Voorleesdagen, dus een goed moment om ze in de spotlights te zetten. Al lezen we natuurlijk elke dag voor en niet alleen tijdens de Voorleesdagen, toch?! 😉 

Bliksem McQueen was een beroemde raceauto. Hij was knalrood met aan de zijkant een glanzende bliksemschicht.
Zijn fans droegen hem op banden.

Het Gouden Cars Voorleesboek
Het Gouden Cars Voorleesboek bevat de complete Cars-trilogie.
Ga op avontuur met Bliksem McQueen en zijn vrienden.
Dus: maak je riemen vast en lees mee.
Start de motoren, want we gáán ervoor!

Bliksem McQueen was klaar voor actie!
Hij deed mee met een grote race en zou daar bewijzen dat hij de snelste van de wereld was!

Mijn mening
Ik heb hier in huis twee Cars-fans, dus je kunt wel raden hoe blij ze waren toen dit boek binnenkwam! De verhalen van alle drie de films in één boek, beter kan niet!

Het leuke bij dit boek is dat de verhalen door verschillende illustratoren geïllustreerd zijn. Nergens ‘gewoon’ de filmbeelden, allemaal uniek. (al lijken die van 1 en 2 wel wat op elkaar qua stijl, 3 is echt heel anders weer) Zo zit er meteen al variatie in!
De verhalen zelf zijn erg ingekort uiteraard, maar op een goed leesbare en begrijpelijke manier. Zo zijn het precies fijne verhaaltjes om voor te lezen voor het slapengaan. En: mijn kleuter kon ze ook zelf heel goed lezen! Dat was natuurlijk extra leuk.

Een mooi vormgegeven, aantrekkelijk en aansprekend geheel!

Bliksem McQueen was de beste racewagen in de Piston Cup.
Hij was sneller dan snel, vlugger dan vlug.
Hij was een en al snelheid!

Snif, snif, klinkt het.
Wat ruikt hij?
Wat ruikt er zo lekker?
Hondje steekt zijn neus omhoog.

Het goede leven van Hondje (de enige echte) – Yvonne Jagtenberg
Hondje is blij met elke vriend die hij ontmoet. Hij slaapt waar hij wil, eet wat hij lust. Hier een aai, daar een lik. Hondje weet wat goed leven is; één zijn met de natuur en vooral tevreden zijn met jezelf.

Het beroemde en beruchte Hondje beleeft veel avonturen, waarin de vier elementen – aarde, lucht, vuur en water – centraal staan.

Het komt van het land verderop.
Hondje holt er op een draf naartoe.
Er rijdt een wagen die zwarte smurrie in het rond sproeit.
Het is mest.

Mijn mening
Wat heb ik genoten van het eerste Hondje boek! Zo heerlijk herkenbaar en toch zo’n heerlijk uniek hondje. Erg blij dus dat er nog een boek met verhalen over Hondje, de enige echte, kwam! Ook deze is weer heel mooi helder en luchtig vormgegeven, fijn leesbaar en ondertussen ruimte latend voor de vrolijke illustraties.

In het eerste boek maakten we Hondje mee in alle vier de seizoenen, in dit tweede boek spelen de vier elementen – Aarde, Vuur, Water, Lucht – een rol. Hondje beleeft 20 avonturen, waarbij steeds per 5 een element centraal staat.
Zo rolt hij lekker door de bemeste aarde, doet hij een wedstrijdje met de brandweerwagen die op weg is om vuur te blussen, heeft hij water nodig net als de plantjes en ruikt hij een heel vies luchtje in de keuken van een restaurant…

Wat is Hondje toch een heerlijk beest! Ik moet zo om hem lachen en vind hem zo vertederend. Voor hondeneigenaren heel herkenbaar! En niet-hondeneigenaren zullen hem ongetwijfeld ook zo in hun hart sluiten. Een aanwinst voor de (kinder)boekenkast.

Hij neemt een sprint en rent heel snel achter de wagen aan.
Vandaag neemt hij een douche.
Een heerlijke douche van koeienpoep.

Het Gouden Cars Voorleesboek
ISBN 9789047623687 – Uitgever: Rubinstein – 80 pagina’s – Verschenen: juli 2017 – Illustraties: Pixar (1), Studio IBOIX (2), Vivien Wu (3) – Vertaald door: Adrienne Hak (1), Mascha de Vries (2 & 3)

Het goede leven van Hondje (de enige echte)
ISBN 9789047624004 – Uitgever: Rubinstein – 66 pagina’s – Verschenen: november 2017 – Illustraties: Yvonne Jagtenberg

[bol_product_links block_id=”bol_5a699d80d35fe_selected-products” products=”9200000076246312,9200000079743092″ name=”cars hondje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.