Hondje: de enige echte – Yvonne Jagtenberg

Hondje
Korte inhoud

“Ha, denkt Hondje en hij krijgt weer een goed idee.
Hij springt vrolijk tegen kleine kinderen op. Kleine kinderen met een ijsje.
Elk bolletje dat valt, is voor Hondje.
De kinderen krijgen toch een nieuwe van de ijscoman.”

“Hondje is geen merkhondje. Geen ras of soort. Van Hondje is er maar één. Hij is niet groot of klein. Hondje is een groot man in een klein lijf. Hij heeft geen baas of huis. Hondje is de baas over zichzelf. Hij doet wat hij zelf wil. Het liefst iedere dag zijn natte neus achterna. Op zoek naar avontuur en eten!

In Hondje, de enige echte leren wij dit kwispelende vrijgevochten hondje beter kennen. We lezen hoe hij gedurende het jaar zijn dagen vult. We kijken hoe hij wandelingetjes maakt en onverwachtse bezoekjes brengt. Gewoon een boek over het leven van Hondje. Het hondje dat voor niets en niemand bang is, behalve voor de hond van de slager.”

“Maar Hondje zit niet vast aan een lijn.
Hij is een vrij hondje. Hij is zijn eigen baas. Een hondje dat nooit in bad hoeft en nooit aan de lijn.”

Auteur
Schrijfster en illustrator Yvonne Jagtenberg kwam op het idee van Hondje door haar eigen hondje Boy, een ondeugend wit hondje met bruine vlekken.
Yvonne schreef en illustreerde eerder o.a. Balotje. Haar boeken verschijnen over de hele wereld.

Hondje2
Mijn mening
Toen ik dit prachtige prentenboek binnenkreeg zijn we er ’s avonds meteen in begonnen. Elke avond lazen manlief of ik één of twee verhaaltjes voor het slapengaan van peuterlief (bijna 4). Wat was dat genieten. We keken er allemaal naar uit om weer verder te lezen over de avonturen van het ondeugende en vertederende Hondje.
Hondje is zijn eigen baas, maar heeft gelukkig zo zijn plekjes – zoals bij de oude dame – waar hij zich bij te erge kou of hitte kan verschuilen en laten vertroetelen. Hij beleeft de leukste avonturen op straat waarbij alle vier de seizoenen voorbijkomen. Je ziet Hondje helemaal voor je tot leven komen.
Hondje: de enige echte heeft een chique en rustige omslag, beige met een lichtblauwe linnen rug. Binnenin zijn, de voor kinderen goed begrijpbare, tekst en de kleurrijke, vrolijke illustraties mooi in balans. Het geeft een rustig en overzichtelijk geheel, maar is absoluut niet saai.
Dit kinderboek is echt een leuk cadeautje om te geven of te krijgen. Je zult er gegarandeerd samen met je kind(eren) van genieten. Mooi om te zien en vol heerlijke avonturen, wat wil je nog meer?

Hondje: de enige echte
ISBN 9789047616849- Uitgever: Rubinstein – 72 pagina’s – Verschenen: maart 2015 – Illustraties: Yvonne Jagtenberg
O.a. verkrijgbaar bij Bruna

3 thoughts on “Hondje: de enige echte – Yvonne Jagtenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.