De laatste akte – Mindy Mejia

Ik had mijn hele leven rollen gespeeld, ik was altijd degene die ze wilden dat ik was, altijd gefocust op de mensen om me heen…

Korte inhoud
De achttienjarige Hattie Hoffman heeft vele hobby’s, maar ze blinkt uit in acteren. Wanneer ze dood wordt aangetroffen op de avond van de première van een schooltoneeluitvoering van Macbeth waarin ze de hoofdrol speelt, brengt dit een schok teweeg in haar omgeving. Dat de dader een bekende moet zijn staat vast. Del Goodman wordt belast met de zaak en omdat hij een vriend van het gezin is, zet hij alles op alles om de moordenaar op te sporen. Maar het onderzoek roept alleen maar meer vragen op. Het blijkt dat Hattie ook in het dagelijks leven meerdere rollen speelde…

Ze begrijpen niet dat toneelspelen iemand anders wórden is, dat je gedachten en behoeften veranderen totdat je je die van jezelf niet meer herinnert.

Auteur
“Mindy Mejia woont in Minnesota met haar gezin. In 2012 debuteerde ze met de youngadultroman The Dragon Keeper. De laatste akte werd enthousiast onthaald.”

Elk boek verandert je op een bepaalde manier, je perspectief op de wereld, of de manier waarop jij jezelf definieert in relatie tot die wereld.

Mijn mening
Een klein dorp
Een dode tiener
Een leven vol geheimen
Heel veel vragen…

De 18-jarige Hattie staat op het punt school af te ronden en een nieuw leven te beginnen in de grote stad. Een leven waarin ze geen rol meer hoeft te spelen. Dan wordt ze dood aangetroffen in een vervallen schuur. Welke rol leidde tot haar dood? Sheriff Goodman, een goede vriend van de familie, staat voor een raadsel..

Het verhaal greep me meteen aan, want je leest eerst hoe Hattie wil ontsnappen aan het benauwende dorpsleven en dan hoe haar lichaam gevonden wordt in die schuur. En dan moet de sheriff de ouders vertellen dat het om hun meisje gaat…
Hattie blijkt geen gewoon meisje, ze is niet alleen op het toneel een ster, ook in het dagelijks leven bleek ze vele rollen te spelen én ze had een groot geheim. Mijn gevoel over haar werd heen en weer geslingerd, aan de ene kant vond ik haar een manipulatief kreng, ze weet hoe ze haar zin moet krijgen, aan de andere kant leefde ik mee met het kwetsbare meisje wat zo graag wil ontsnappen en géén rol meer wil spelen. Knap neergezet personage!

Door de drie verschillende perspectieven, waaronder die van Hattie – het verhaal gaat heen en weer tussen heden en verleden – leer je haar goed kennen, maar zie je ook hoe het onderzoek naar haar dood in het heden loopt en ontdek je hoe het zover gekomen is.
Langzaam ontwikkelt zich het bitterzoete plot in een verhaal vol opbouwende onderhuidse spanning. Een aangrijpend en lekker spannend verhaal! Maakt me heel nieuwsgierig naar meer van deze auteur.

De laatste akte
ISBN 9789026332524 – Uitgever: Ambo Anthos – 331 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – Originele titel: Everything you want me to be – Vertaald door: Maartje van de Loo

[bol_product_links block_id=”bol_59eef133d29f6_selected-products” products=”9200000078461174,9200000075699988″ name=”akte” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “De laatste akte – Mindy Mejia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.