Remco leest: American Assassin – Vince Flynn

Hij overdacht het plan nog eens van het begin tot het eind en kwam alweer tot de conclusie dat hij waarschijnlijk zware martelingen moest doorstaan en mogelijk vermoord zou worden, maar zelfs in het besef van dergelijke vooruitzichten kon hij zich er niet toe zetten om ervandoor te gaan…

Korte inhoud
Mitch Rapp was een veelbelovende atleet in zijn studententijd… En toen sloeg het noodlot toe: terroristen doodden tijdens een wrede aanslag meer dan tweehonderd onschuldige burgers, onder wie zijn vriendin. Familie en vrienden die achterbleven waren in diepe rouw en probeerden troost te vinden. Maar Rapp wilde slechts één ding: vergelding.
Na twee decennia van politiek falen staan de Verenigde Staten en de CIA er slecht voor. De Operations Director van de CIA, Koude Oorlog-veteraan Thomas Stansfield, weet dat hij zich moet voorbereiden op de volgende oorlog: de strijd tussen de VS en islamitische jihadisten. Hij geeft zijn opvolger Irene Kennedy en zijn beste vriend Stan Hurley de opdracht om een groep clandestiene operatives op te richten. Agenten die in het diepste geheim opereren. Zes maanden wordt het uiterste van Rapp gevergd tijdens een training die zo intens is dat hij er bijna aan ten onder gaat.
Gehard door deze elite-opleiding is hij er klaar voor om zijn vijanden uit te schakelen. Hij begint in Istanboel, waar de wapenhandelaar die de explosieven voor de aanslag verkocht zijn eerste doelwit is. Daarna trekken hij en zijn team door Europa, waar ze de ene na de andere terrorist zonder genade uitschakelen. In de stoffige straten van Beiroet bereikt het verhaal zijn hoogte punt als Rapp plotseling zelf doelwit is. Hij zal zijn training en vaardigheden tot het uiterste moeten inzetten als hij wil overleven in deze door oorlog geteisterde stad.

Auteur
“Vince Flynn schreef meerdere New York Times-bestsellers en zijn boeken werden in meer dan twintig landen vertaald. Zijn actiethrillers worden door de CIA aan hun medewerkers aangeraden vanwege hun accuratesse en geloofwaardigheid. In september 2017 gaat een grote film met onder andere Michael Keaton en Dylan O’Brien in première gebaseerd op Flynns boeken met Mitch Rapp in de hoofdrol.”

Remco leest
Na een aantal boeken met Mitch Rapp in de hoofdrol gelezen te hebben, was ik wel heel benieuwd naar dit boek, om erachter te komen hoe hij geworden is wie hij is…

Het boek begint met een inleiding waarin je een kijkje in het hoofd van Mitch Rapp krijgt, wanneer hij op het punt staat aan een gevaarlijke geheime operatie te beginnen.
Vervolgens gaat het verhaal verder één jaar eerder, waarbij je erachter komt op wat voor wonderlijke wijze Mitch begonnen is aan zijn training als “operative”. Hij blijkt een natuurtalent, gedreven door wraak. Je volgt hem tijdens zijn bizarre opleiding en daarna tijdens zijn eerste operatie, die niet geheel volgens plan verloopt…

Door de vele gedetailleerde beschrijvingen en dus lange zinnen, is dit een boek wat ik in meerdere etappes gelezen heb. Ik heb het toch steeds weer even weggelegd. Ondanks dat, was het wel een heel boeiend en spannend verhaal en leuk om te lezen hoe Mitch in het begin van zijn carrière gevormd is. En zeker het laatste deel van het boek waar de spanning flink opliep was het moeilijker om weg te leggen.

Bij de gruwelijkheden in het boek is het moeilijk voor te stellen dat zoiets in het echt ook kan gebeuren. (wat niet wil zeggen dat dat niet zo is) Ik ben heel benieuwd hoe ze dit in de film gaan verwerken. Maar het is zeker dat ik die wil gaan zien in de bioscoop!
En nieuwe boeken in deze reeks zullen toch zonder twijfel weer op mijn wensenlijst terechtkomen.

American Assassin
ISBN 9789045212852 – Uitgever: Karakter – 384 pagina’s – Verschenen: augustus 2017 – Vertaald door: Peter de Rijk

[bol_product_links block_id=”bol_59e866b72acbb_selected-products” products=”9200000079530701″ name=”american assassin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.