André het astronautje terug naar de aarde – André Kuipers

André, Valentina, Astromuis en Laika zweven in het heelal. Na hun bezoek aan Mars, zijn ze in hun raket op weg terug naar de aarde.

Korte inhoud
André, Valentina, Astromuis en Laika de hond reizen in hun raket door het heelal. Ze keren terug van hun spannende avontuur op Mars en kijken hun ogen uit: wat is de aarde toch een prachtige planeet!
Als ze landen en uit hun raket klimmen, blijkt dat ze een wel heel bijzondere verrassing van Mars hebben meegenomen…

Achter elkaar kruipen André en zijn vriendjes naar buiten, een paar tellen later gevolgd door…

Auteur & illustrator
André Kuipers bedacht André het astronautje, het eerste kinderboek dat in de ruimte is geschreven. Hij verbleef zelf als astronaut meer dan een half jaar in het internationale ruimte-station ISS.” (Dit boek is het zelfstandig te lezen derde deel in de reeks)
Natascha Stenvert maakte de prachtige illustraties.”

‘Denken mensen soms dat de aarde een blokje kaas is dat ze kunnen opknabbelen tot er niets meer over is?’ vraagt Astromuis.

Mijn mening
Door het ruimtevaart-plakboek van de AH vorig jaar en de geweldige reeks voor kinderen op televisie van André Kuipers, is mijn oudste erg geïnteresseerd geraakt in het onderwerp. Erg leuk om dan met hem dit prentenboek te kunnen lezen en bespreken! (en onze hond heet Layka, dus dat maakt het extra leuk)

André, Valentina, Astromuis en Laika de hond zijn op weg terug naar de aarde na hun bezoek aan Mars in het vorige boek. Onderweg bewonderen ze de aarde die ze langzaam dichterbij zien komen, maar ook maken ze zich zorgen om wat ze zien; de hoeveelheid verlichting en de vuile lucht waardoor je de aarde soms niet kunt zien…
Als ze eenmaal landen, blijkt dat ze wat extra bagage bij zich hadden!

Ik heb de vorige twee boeken niet gelezen, dus ik weet niet hoe het avontuur op Mars was, maar dat geeft gelukkig niet. Het doet niets af aan het verhaal.
En dat verhaal is lief, mooi én leerzaam! Het leert je wat over de ruimte en hier vooral over de aarde, laat je onze planeet bewonderen, maar laat je ook zien dat we er goed voor moeten zorgen; “We moeten heel goed op de aarde letten.”

Een erg leuke, laagdrempelige manier om kinderen te leren over ruimtevaart! En het ziet er ook nog eens heel aantrekkelijk uit met zijn kleurrijke en speelse illustraties zo met echte foto’s erin verwerkt.
Aanrader voor kinderen die meer willen weten over dit onderwerp, maar nog te jong zijn om een puur informatief boek te begrijpen.

Meer info op www.astronautje.nl!

André het astronautje terug naar de aarde
ISBN 9789059567870 – Uitgever: Fontaine Uitgevers – 24 pagina’s – Verschenen: augustus 2017 – Illustraties: Natascha Stenvert

[bol_product_links block_id=”bol_59e8573320787_selected-products” products=”9200000076246358″ name=”andre” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.