De Doorbraak – Simone van der Vlugt

De laatste tijd kan ik overvallen worden door een gevoel van vervreemding.[…] Dan ben ik de connectie met mezelf kwijt en vraag ik me af wie ik ben, wáár ik ben en hoe ik daar ben beland. Of ik daar wel wil zijn.

Korte inhoud
De jonge Romée breekt door als zangeres na een desastreuze jeugd met een tirannieke vader. Maar alle plotselinge roem en succes maken haar niet gelukkig. Haar broer Rob, het enige familielid met wie ze het goed kan vinden, raakt vermist op zijn wereldreis. In haar professionele leven wordt ze beschuldigd van plagiaat en geterroriseerd door een anonieme stalker. Romée trekt zich steeds meer terug en probeert wanhopig grip op haar leven te krijgen. Op het randje van een burn-out gaat ze op zoek naar Rob, maar de zoektocht is niet zo eenvoudig als ze dacht.
Om antwoorden te krijgen moet Romée terug naar haar ouderlijk huis, waar oude wonden worden opengereten.
Intussen komt haar stalker steeds dichterbij. Wat is de waarheid, en wie kan ze vertrouwen?

Focussen. Niet te veel vertellen. Wat mensen ook beloven, je kunt op niemand rekenen.

Auteur
“Simone van der Vlugt is een van de meest succesvolle en gevierde thrillerschrijvers van Nederland. Van haar boeken werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar werk is in vele landen vertaald.”

Alsof je zoiets kunt vergeten. Alsof de herinnering eraan niet in elke vezel van je lichaam ligt opgeslagen.

Mijn mening
Dit is weer zo’n boek wat ik (té) lang heb laten liggen, omdat ik het gewoon niet al uit wilde hebben… Nu heb ik hem dan toch gelezen! De eerste thriller van Simone van der Vlugt bij Uitgeverij Prometheus. Ze hebben er in ieder geval een schitterend geheel van gemaakt, zo met de opvallende en chique gouden omslag! En bijzonder: bij het boek hoort ook een mooi nummer van Kim de Boer, “The Hard Way“, terug te vinden op o.a. Spotify.

Romée is succesvol zangeres en haar succes lijkt te zijn komen aanwaaien. Maar een makkelijk leven heeft ze niet. Haar jeugd is niet makkelijk geweest, ze heeft een tijdje op straat gewoond, haar lievelingsbroer Rob laat niets meer van zich horen en ze heeft last van een boze ex en een stalker.
Het optreden gaat steeds moeizamer, Romée is veel ziek, wordt steeds angstiger en heeft geen lol meer in het zingen. Ze is een burn-out nabij.
Om haar leven weer op orde te krijgen zal ze toch terug naar huis en naar het verleden moeten… En zal de stalker, die steeds brutaler wordt, gepakt moeten worden!

Aan het begin van het boek gaat zangeres Romée in gesprek met Nicole. Aan de hand van de vragen die Nicole stelt vertelt Romée haar verhaal. Ze geeft Nicole vaak ontwijkende antwoorden, maar wij lezen wat er verder echt gebeurd is. Ik werd meteen gegrepen door het verhaal van Romée, die al heel veel heeft meegemaakt en die niet meer weet wie ze als beroemdheid zijnde kan vertrouwen en wie niet.

Het duurt erg lang voordat deze thriller spannend wordt, al is het verhaal dus wel vanaf het begin pakkend en leest het heerlijk vlot, zoals ik van Simone gewend ben. Pas halverwege begon er een dreigend soort spanning in te sluipen en dan tegen het einde komt me er toch een lading psychologische spanning los! Pfff! Wat een knaller…
Ik wist tijdens het lezen nog niet goed wat ik van deze thriller, die dus niet nagelbijtend spannend was, moest vinden, pas na afloop kwam het gevoel: dit is dus gewoon echt een ontzettend sterk opgebouwde psychologische thriller! Ik keek ineens met andere ogen naar bepaalde dingen…
Heel knap gedaan!

De Doorbraak
ISBN 9789044633306 – Uitgever: Prometheus – 288 pagina’s – Verschenen: augustus 2017

[bol_product_links block_id=”bol_59e72318340a0_selected-products” products=”9200000075700076,9200000081449293″ name=”doorbraak” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “De Doorbraak – Simone van der Vlugt

  1. Ooohh dit klinkt wel goed! Ik lees niet vaak thrillers, maar als het psychologisch is ben ik al veel nieuwsgieriger omdat ik dat wel echt heel tof vind. Ik denk dat deze wel in mijn kast gaat belanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.