#LaatsteVlog – Carry Slee (+ winactie!)

‘Waarom ben je niet naar boven gerend om mij te redden? Ik was anders dood geweest, Noud. Ik wil weten waarom je die fucking trap niet bent opgegaan.’

Korte inhoud
Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt hem uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit.
Tegelijkertijd ziet Roos haar fijne leventje veranderen wanneer de dochter van haar stiefvader bij hen komt wonen. Waarom doet die ineens zo bitchy en wil ze steeds geld lenen?
Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen…

Het lijkt wel een nachtmerrie; was het maar zo. Werd hij maar wakker uit dit hele fucking drama.

Auteur
“Carry Slee is een van de meest succesvolle kinderboekenschrijvers van Nederland. Negen keer won ze de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht.”

Mijn mening
Bijzonder dat ik de nieuwste Carry Slee weer mocht lezen voor verschijnen! Ik ben altijd wel fan van haar boeken geweest, ben ze een tijdje uit het oog verloren doordat ik van jeugdboeken naar volwassenen ging in de bieb, maar nu door mijn blog heb ik ze weer helemaal teruggevonden.

Gijs, Jesse en Noud zijn dikke vrienden die samen in de klas zitten. Gijs heeft een knipperlichtrelatie met Femke, als heethoofd zijnde maakt hij het nogal gauw uit, en Femke is beste vriendinnen met Roos.
Als er brand uitbreekt in Gijs zijn slaapkamer en Noud, die erbij is en in paniek raakt, hem niet uit de brand redt, keren Gijs, Jesse en de rest van de klas zich tegen hem.
Roos heeft medelijden met Noud (en is stiekem al jaren verliefd op hem) en biedt aan hem te helpen zijn naam te zuiveren. Ze gaan een YouTube filmpje opnemen wat moet laten zien dat hij geen watje is. Maar wat Noud kan kunnen Gijs en Jesse beter vinden ze, dus ook zij beginnen een vlog met gewaagde filmpjes. Ze gaan alleen wel erg ver met hun stunts…
Ondertussen komt de stiefzus van Roos bij haar wonen. Susan heeft duidelijk problemen en als Roos erachter komt wat voor problemen, besluit ze die met hulp van Noud te gaan oplossen. Niet geheel zonder gevaar…

Met #LaatsteVlog heeft Carry Slee weer een heel realistisch en actueel jeugdboek geschreven. Onderwerpen als social media en vloggen, maar ook de gevaarlijke kant van het internet, zoals grooming komen aan bod.
Een verhaal met een duidelijke boodschap, verpakt in een heel spannend verhaal met stoere, (over)moedige tieners die levensecht overkomen en die ieder hun eigen tienerproblemen hebben op gebied van vriendschap en in de liefde. Herkenbaar voor iedere tiener en daardoor erg aansprekend vermoed ik. Een échte Carry Slee; vlot, aangrijpend en uit het leven gegrepen!

Winactie
Benieuwd geworden naar het boek? Dan heb je mazzel! Ik mag van de uitgeverij één exemplaar weggeven! Wil je kans maken?

De winactie is afgelopen! De winnaar is Joany, zij heeft een mail gehad! Bedankt voor het meedoen allemaal!

 • volg mijn blog via Facebook, Twitter, Instagram en/of mail
 • deel dit bericht via je eigen social media (niet verplicht, wel lief!)
 • laat een reactie achter onder deze blogpost met een geldig mailadres
 • reageer vóór vrijdag 15 september, want dan zal ik de winnaar loten en via de mail contact opnemen
 • heb je gewonnen? Reageer dan binnen 3 dagen op mijn mail, anders kies ik een andere winnaar

#LaatsteVlog
ISBN 9789048839377 – Uitgever: Overamstel – 207 pagina’s – Verschenen: september 2017

[bol_product_links block_id=”bol_59b2542e1a543_selected-products” products=”9200000079654048″ name=”vlog” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

23 thoughts on “#LaatsteVlog – Carry Slee (+ winactie!)

 1. Graag! Onze zoon is dol op de boeken van Carry Slee. En heel stiekem lees ik ze als hij naar school is… Zou geweldig zijn om dit boek voor hem te winnen!?

 2. Graar willen wij kans maken op dit boek. Eerst zelf lezen en daarna zal het een kinder zwerfboekje worden waardoor heel veel Kinderen dit boek zullen gaan lezen

 3. 3de keer goeie keer of eigenlijk 5de keer ik heb al aan 4
  Andere winacties deelgenomen voor dit boek het lijkt me super gaaf dus ik doe hier zeker weer mee

 4. Het is voor mij al 13 jaar geleden dat ik een boek van Carry slee heb gelezen, dat was pijnstillers. Heb wel met mijn zoon de film spijt gekeken. Lijkt me geweldig weer is een (gewonnen) boek van haar in me handen te hebben 🙂

 5. Wat een leuke winactie, ik doe zeker mee. Vroeger verslond ik de boeken van Carry Slee, maar ook ik ben ze een beetje uit het oog verloren. Dit boek klinkt echt heel tof, ik ben er erg benieuwd naar 🙂

 6. Mijn zoon zit nu op de middelbare school (brugpieper) en daar moet hij altijd een boek bij zich hebben.
  Hij en ik zijn gek op de boeken & films van Carry Slee.
  Ze schrijft echt geweldig en dit boek heeft ook echt een onderwerp wat nu leeft.
  Dus ik doe graag mee en volg/like je ook op Facebook,Twitter & Instagram.

 7. Ik schaam me dood, maar ik heb dus nog nooit een boek gelezen van Carry Slee ?

  Eentje waarin social media zo’n prominente rol speelt vond ik al interessant en nog leuker vind ik dat de hoofdpersoon dezelfde naam heeft als mijn zoontje ? Ik waag heel graag een kansje mee.

 8. Ik hou erg van Carey slee boeken. Altijd lekker spannend. Vooral nu koud weer is. Kopje thee , koekjes der bij. En natuurlijk ff dekentje erbij. Cozy life. Ik hou erg van har boeken. En mijn Nederlands docent ook. Dus perfect voor een boekopdracht

 9. Kantje boord, maar nog voor vrijdag 😉
  Waag graag een kansje! Carry Slee is een oude jeugd favoriet en benieuwd naar dit nieuwe moderne boek van haar. Zeker voor een docent een actief onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.