De Tweelingmysteries: Schemerslaap – Nicholas Walker

Het was geen droom, maar een herinnering. De herinnering was niet van Alessia zelf, maar van iemand anders, al wist ze niet van wie.

Korte inhoud
De tweeling Alex en Alessia groeit op bij hun steenrijke oom. Hun ouders hebben ze nooit gekend. Ze komen erachter dat ze een speciale gave hebben die ze kunnen aanwenden om de wereld te zuiveren van duistere bovennatuurlijke invloeden en om duivelse mysteries te ontrafelen.

Het 13-jarige Franse meisje Olive verzeilt in een vreemde slaaptoestand, een schemerzone tussen slaap en dood… een schemerslaap. De dokters staan voor een raadsel. Alessia en Alex reizen naar Parijs omdat ze vermoeden dat er een bovennatuurlijke kracht in het spel is. Alessia neemt een vijandige paranormale energie waar in de buurt van Olive. Wanneer de tweeling de bron van het kwaad ontdekt, is het te laat…

Schemerslaap is het tweede deel van de bovennatuurlijk spannende reeks De Tweeling mysteries.

‘Het is ook geen echte coma, denk ik. Het lijkt wel een soort van toestand tussen slaap en dood… een schemerslaap.’

Auteur
“(1974) is gefascineerd door horror, fantasy en het paranormale. Door een slaapstoornis leeft hij ’s nachts. Wat hij dan ziet geeft hem veel inspiratie voor het schrijven van de reeks ‘Tweeling Mysteries’.”

Mijn mening
Na het lezen van deel 1 in deze reeks, had ik meteen zin om verder te lezen over de avontuurlijke tweeling met bijzondere krachten, Alex en Alessia. Nu kon ik dan eindelijk het tweede deel lezen!

Vlak na hun avonturen in Lakepool (deel 1) vertrekken Alex en Alessia naar Parijs, waar een meisje in een onverklaarbare coma ligt. Ze voelen aan dat er bovennatuurlijke krachten aan het werk zijn en gaan op onderzoek uit. Eenmaal stiekem bij het meisje binnengeglipt in het ziekenhuis weet Alessia het zeker; er zit namelijk een soort spookverschijning vast aan het hoofd van Olive, een verschijning met kwade bedoelingen.
Algauw vallen er meer mensen in zo’n schemerslaap en het is aan Alex en Alessia om de oorzaak te achterhalen en een oplossing te vinden, voor het te laat is…

Wat vind ik dit een heerlijke serie! Bovennatuurlijke krachten, spanning en avontuur, een hoofdpersoon die hooggevoelig is, fijne combi! Het verhaal leest heel vlot, soms gaan de gebeurtenissen misschien ietsje te makkelijk, maar ik stoor me er niet aan, ik zit gewoon te genieten. Leuk om weer mee op avontuur te mogen met de tweeling en hun ontwikkelingen te volgen.
Een fijn compact en heel spannend jeugdboek met leuke hoofdpersonen. Op naar deel 3!

De Tweelingmysteries: Schemerslaap
ISBN 978-94-6131-707-0 – Uitgever: Van Halewyck – 152 pagina’s – Verschenen: juli 2017 – Deel 2 in de reeks De Tweelingmysteries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.