Het Buitengewone Beestenboek – Yuval Zommer

Sommige zoogdieren zijn aardig, andere zijn beestachtig! Beesten zijn dodelijk, slim en vooral wild. Dit zijn de beestachtigste beesten…

Korte inhoud
Waarom huilen wolven naar de maan?
Kunnen hyena’s echt lachen?
Waarom houden neushoorns van modder?

In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen – en meer. Ga ook op zoek naar de verborgen afbeeldingen. Kun jij alle geheimzinnige voetsporen vinden?

Ontmoet allerlei grauwende, harige, wilde en wonderlijke beesten van over de hele wereld in dit eerste dierenboek voor alle leeftijden.
Het barst van de vrolijke verrassende feitjes over hoe wilde dieren eten, jagen en overleven.

De leeuw is de meest luie grote kat.
De leeuw slaapt zestien tot twintig uur per dag
soms op zijn rug met zijn poten in de lucht.

Auteur
“Yuval Zommer studeerde aan het Royal College of Art in Londen. Hij werkte als creative director bij allerlei grote reclamebureaus – een soort Don Draper dus! Het Bijzondere Beestjes Boek was zijn eerste non-fictie-prentenboek bij Lemniscaat.”


Mijn mening
Het Bijzondere Beestjes Boek, een vrolijk geïllustreerd jeugdboek vol weetjes over insecten, las ik van de bieb en ik was er weg van, en niet alleen ik, ook zoonlief (die had toen juist een beestjesfase). Laatst dus toch maar een eigen exemplaar gekocht. Nu is er ook Het Buitengewone Beestenboek, vol weetjes over wilde dieren.

In dit ook weer kleurrijk geïllustreerde jeugdboek vind je allerlei weetjes over beesten, hun uiterlijke kenmerken en hun gedrag. Onder andere komen vossen, tijgers, leeuwen, wrattenzwijnen en zelfs prehistorische dieren aan bod. Daarnaast kun je vijftien geheimzinnige pootafdrukken opsporen die door het boek verspreid staan.

Dit is echt zo’n boek wat je er steeds weer even bij pakt, om weer even te bladeren en lezen. Het ziet er zo heerlijk kleurrijk en vrolijk uit. Heel aantrekkelijk! En daarnaast is het natuurlijk hartstikke leerzaam. En zeg nou zelf: dit is toch wel een hele leuke manier om te leren over wilde dieren van over de hele wereld? Ik ben benieuwd of er nog meer delen in deze reeks verschijnen en waarover die dan zullen gaan… Leuke boeken voor jong en oud!

Het buitengewone beestenboek
ISBN 9789047708780 – Uitgever: Lemniscaat – 64 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – Originele titel: The big book of beasts – Vertaald door: Jesse Goossens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.