Roodkapje – Efteling & Mark Janssen

Er was eens een meisje dat altijd een rood mutsje droeg.
Daarom noemde iedereen haar Roodkapje.

Het boek
Efteling en Mark Janssen brengen Roodkapje tot leven!

Wie kent het sprookje van Roodkapje niet? Over het vrolijke meisje dat haar zieke oma in het bos koekjes gaat brengen. Roodkapje is al 65 jaar een van de meest herkenbare en geliefde iconen bij de Efteling, en nu heeft ze ook nog haar eigen prentenboek!

Een prachtig uitgevoerd prentenboek met sfeervolle tekeningen van Mark Janssen.

‘Ik ben niet bang voor de boze wolf
‘k ben niet bang, ‘k ben niet bang’

Mijn mening
Wat een plaatje om te zien dit prentenboek! Lekker opvallend met dat vele groen en de glimmend rode letters. En luxe door de mooie blauwe linnen rug.

Iedereen kent het sprookje van Roodkapje wel; het meisje dat haar zieke grootmoeder wat lekkers gaat brengen en in het bos misleid wordt door de wolf, die grootmoeder opeet en later ook Roodkapje.
In deze leuke Efteling versie komt het bekende liedje van Roodkapje voor én herken je het huisje van grootmoeder zoals het er in de Efteling uitziet.

Niet alleen vanbuiten is het boek een plaatje om te zien, ook vanbinnen is het een genot voor het oog door de prachtige warme en kleurrijke illustraties van Mark Janssen. Het is een heel sfeervol geheel wat nergens echt eng wordt, met als leuk extraatje een uitklappagina. Een hele mooie versie van deze sprookjesklassieker.

‘Dan kan ik je beter… opeten!’

Roodkapje
ISBN 9789000354948 – Uitgever: Efteling/Van Goor – 32 pagina’s – Verschenen: juni 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.