Bullet journal – Zamarra Kok

Papier biedt rust. Jij, je pen en dit boekje.
Meer heb je niet nodig.

Beschrijving
Een bullet journal is de eerste stap naar een minder vol hoofd; je krijgt grip op je gedachten. Daar heb je er veel te veel van, gemiddeld zo’n vijftigduizend per dag. Geen wonder dat je het gevoel hebt dat je hoofd vol zit en dat je niks gedaan krijgt. Zelfs als je goed georganiseerd bent, is er nooit één plek waar alles samenkomt. Je schrijft afspraken in je agenda, taken op je whiteboard en wensen, bespiegelingen en gevoelens in je dagboek. En dan nog kan het overzicht ver te zoeken zijn, en zijn verbanden lastig te leggen.

Een bujo helpt je om alles wat je bezighoudt overzichtelijk bij elkaar te zetten. Het is een dagboek, wensenlijst en takenlijst ineen. Je takenlijst helpt je productief te blijven. Een dagboek helpt je reflecteren. En een wensenlijst helpt je na te denken over je doelen. Door deze drie systemen in één boekje te combineren, kun je veel beter bepalen wat jij belangrijk vindt in het leven. De mogelijkheden van een bullet journal zijn werkelijk eindeloos. Je kunt het boekje gebruiken als braindump of bucketlist, om je gewoontes bij te houden of om je doelen op te stellen. Daarnaast helpt het je om de creativiteit in jezelf te (her)ontdekken, want jij bepaalt hoe je vorm geeft aan de bundeling van je gedachten: met bijvoorbeeld tekeningen, knipsels, kleuren en handlettering.


Auteur
“Zamarra Kok is Nederlands bekendste organiser. Haar boeken zijn bestsellers en ze is een graag geziene gast in diverse tv-programma’s. Naast haar praktische boeken schrijft Zamarra blogs en artikelen over opruimen en schoonmaken.”


Mijn mening
Aangezien ik gek ben op lijstjes maken en op dingen fysiek opschrijven, wou ik altijd nog eens een Bullet Journal uitproberen. Toen Karakter Uitgevers me deze mooierd van Zamarra Kok aanbood om te reviewen vond ik dat dus een mooi moment!
Leuk dat het samenviel met deze “drukke” augustusmaand op boekengebied. Ik kon er meteen de #BBBookstagram en de #OhMyBookathon in bijhouden. Want het was meteen duidelijk voor me dat ik het in ieder geval op blog-planning-gebied wil gaan gebruiken. Als agenda zal ik het niet gebruiken, daar is voor mij de afgelopen jaren toch echt (helaas) gebleken dat het het meest praktisch is om dat digitaal te doen.
Aan de slag dus…

Toen ik een beginnetje maakte met versieren van de titelpagina merkte ik meteen dat niet alle stiften geschikt zijn voor het papier van deze BuJo. De eerste die ik gebruikte drukte heel erg door. Gelukkig mijn calligrafiestift niet, dus ik weet nu dat ik die moet gebruiken. Ook met andere fineliners en brushpens moet ik oppassen dat ik niet te dik ga met tekenen/kleuren.
Een ander puntje waar ik last van had: het boek blijft niet lekker openliggen, waardoor het lastig voor me is om op de linker pagina’s netjes te schrijven. Maar misschien heeft iemand daar tips voor?! Ik ben nog maar een beginner op BuJo gebied…

Ik ben vooral erg enthousiast over deze Bullet Journal met prachtige omslag, lekker veel pagina’s en handige opstarttips achterin! En ook over bulletjournaling over het algemeen. Wat is het leuk om creatief bezig te zijn met je to do-lijstjes etc. Lekker met kleurtjes aan de gang, een beetje proberen te droedelen… Maakt het heel wat leuker om lijstjes af te vinken 😉 En ik ben er nog maar net mee begonnen, dus heb nog heel wat uit te proberen en te ontwikkelen! Zo wil ik ook nog leuke tapejes kopen en daarmee aan het verdelen/versieren gaan. etc etc 😀 Ik moet denk ik maar een apart Pinterest-bord aan gaan maken…

Zamarra Kok

Bullet journal vogels
ISBN 978 90 4521 414 6 – Uitgever: Karakter – 256 pagina’s – Verschenen: juli 2017 – Ook verkrijgbaar met blaadjes-design: ISBN 978 90 4521 404 7

o.a. te koop bij Bruna

5 thoughts on “Bullet journal – Zamarra Kok

  1. Ik heb een tijdje geleden een notitieboekje bij de Action gekocht, met de bedoeling die als bulletjournal te gaan gebruiken. Toen ik helemaal uitgedacht had hoe ik het hebben wilde, dacht ik: oké, that was fun, maar het uitvoeren is voor een later moment. Dat moment moet nog steeds komen. Ik heb vakantie én het is bijna weekend, dus misschien is dit wel een mooi moment 🙂 Ik ben benieuwd naar je Pinterest-bord 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.