Elvis en ik – red. Art Rooijakkers

‘Weg met Elvis het icoon. Doe mij maar Elvis de artiest.’
‘Hij is hier, zoals hij overal is waar ik ben.’
– Art Rooijakkers

Korte inhoud
Ook al beweren sommigen het tegendeel: 16 augustus 2017 is het veertig jaar geleden dat Elvis Presley overleed. De koning is dood, leve de koning! Zo lang wij hem blijven herdenken, blijft Elvis leven. En leven doet hij, want oudere generaties blijven (jeugd)herinneringen aan hem koesteren, en jongere generaties blijven door zijn stijl en muziek beïnvloed.
Zo kwam Elvis-fan Art Rooijakkers met het mooie plan dat veertigjarig jubileum te markeren met een Nederlands boek vol persoonlijke verhalen over Presley. Niet alleen van hemzelf, maar van 20 verschillende auteurs, onder meer schrijvers, journalisten, muzikanten en muziekliefhebbers.
Een bundel vol verhalen en anekdotes over Elvis als zanger en gitarist, Elvis als stijlicoon en Elvis als trendsetter van een nieuwe generatie.

‘Ik geloof niet in een hemel, maar Elvis is bij ons.’
– Jan Rot

‘Ik begreep alleen maar dat Elvis van uitzonderlijke kwaliteit was.’
– Peter Buwalda

Mijn mening
Ter ere van de 40e sterfdag van Elvis Presley, 16 augustus 2017, verscheen deze bundel met verhalen en anekdotes bij Uitgeverij Brandt. Als Elvisfan was ik heel erg benieuwd naar de verhalen die alle mensen in dit boek te vertellen hadden over “mijn” Elvis!

Deze bundel staat vol met hele verschillende verhalen die één ding gemeen hebben: Elvis heeft invloed gehad op de mensen die ze vertellen. De een vertelt over zijn band met Elvis en zijn muziek, de ander heeft een hele theorie over dat Elvis nog zou leven, weer een ander heeft Elvis nummers vertaald naar het Nederlands. En zelfs aan Wie is de Mol-fans is gedacht: Jeroen Kijk in de Vegte vertelt over zijn avontuur als Elvis imitator tijdens de opnames van het afgelopen seizoen!

Wat is het genieten om te lezen dat Elvis zoveel mensen heeft weten te raken en op welke manier. Sommige verhalen waren gewoon vermakelijk, een enkele had ik weinig mee, maar er waren er flink wat die me echt ontroerden. Net als bij het voorwoord van de biografie die ik gisteren besprak wist Peter Buwalda me te raken met zijn verhaal. Ook Art Rooijakkers, die de bundel opent, bezorgde me een brok in de keel. Ik kan me zo goed indenken dat hij al die gevoelens had toen hij in Amerika was. Ik hoop het ooit ook mee te maken! Maar ook Eric Corton en Lammert de Bruin schreven een verhaal wat me recht in het hart raakte.

Elvis en ik is een heerlijke bundel om te lezen voor Elvisfans. Een bundel vol herkenbare gevoelens, vol mooie verhalen. Een prachtige ode aan Elvis Presley!

‘Elvis raakte me.’
– Gerard Ekdom

‘Jij gaat vanavond met een live-band, voor een echt publiek in een club in Portland een optreden geven als Elvis Presley. In vol ornaat.’
– Jeroen Kijk in de Vegte

Elvis en ik
ISBN 978 94 92037 62 6 – Uitgever: Uitgeverij Brandt – 288 pagina’s – Verschenen: augustus 2017 – Onder redactie van Art Rooijakkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.