Boy 7 – Mirjam Mous: het boek, de film + winactie!

Boy 7
Het boek
“Ik wist niet wie ik was, waar ik was en hoe ik op deze verlaten plek terecht was gekomen. Mijn kop deed barstens zeer, dat wist ik wel. Het was alsof iemand er met een hamer alle herinneringen uit had geslagen – en hoe hard ik het ook probeerde, ik kon ze niet meer terugvinden.”

Een jongen komt bij op een bloedhete uitgestrekte en verlaten gele grasvlakte. Hij heeft geen idee wie hij is en hoe hij daar is terechtgekomen. Gelukkig ziet hij een rugzak liggen met daarin onder andere wat water, wat kleding, geld, een foto van een grijs gebouw én een mobiele telefoon. De redding is nabij, want hij kan de politie bellen! Maar dan ziet hij dat er een voicemailbericht is ingesproken: “Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie.” Het is zijn eigen stem, dus hij moet het bericht wel vertrouwen. Hij zal dus zelfstandig moeten zien te achterhalen wie hij is en waarom hij zijn geheugen kwijt is.
Gelukkig komt er een pick-up voorbij en krijgt hij een lift van de bestuurster, Lara. Hij stelt zich aan haar voor als Boy Seven, aangezien dat op alle etiketjes in zijn kleding staat. Aan de hand van de spulletjes in zijn tas en met wat hulp van Lara gaat de jongen op zoek naar zijn verleden. Maar het is lastig, want wie kan hij vertrouwen?
Wat er in ieder geval langzaam steeds duidelijker wordt is dat de waarheid beangstigend is…

“Ze hebben mijn leven afgepakt. Eerst mijn kleren en toen mijn naam.”

Mijn mening
Wat een onwijs spannende pageturner is deze Young Adult van Mirjam Mous! Ik heb het boek in één dag verslonden. Als je eenmaal begonnen bent móét je weten wat er aan de hand is. Hoe Boy Seven zijn geheugen is kwijtgeraakt en wat er voor afschuwelijks aan vooraf gegaan is. Langzaam wordt de waarheid onthuld…
Boy 7 is een science-fiction verhaal, maar ik vind het beangstigend realistisch. Hoe ver is de wetenschap al in het manipuleren van menselijke hersenen?
Hoe eng is het als je erachter komt dat iemand anders de macht heeft over je gedachten? Gelukkig is Boy een hele slimme jongen en weet hij de touwtjes toch een beetje in eigen handen te houden. Maar het gaat niet zonder slag of stoot, want de mensen die hem in hun macht hebben gaan erg ver…
Als je wilt weten wat er nou precies aan de hand is met Boy, dan raad ik je aan om deze YA-thriller zelf te gaan lezen!

Boy 7
ISBN 9789000342907 – Uitgever: Best of YA / Van Holkema & Warendorf – 288 pagina’s – Verschenen: januari 2015 (filmeditie)

BOY 7 poster
De film
Sinds 19 februari draait de verfilming van Boy 7 in de bioscoop. Met Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ella June Henrard, Yannick Jozefzoon, Tygo Gernandt, Renée Soutendijk, Halina Reijn en Hans Dagelet in de hoofdrollen. De distributeur is A-Film Benelux.
Ik heb begrepen dat de film wel wat anders is dan het boek, zodat het beter te verfilmen was. Ik ben heel erg benieuwd en wil de film zeker zien!

Synopsis
“In de spannende film BOY 7 wordt Sam (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) midden in een drukke metro wakker en weet hij niet hoe hij daar terecht is gekomen. Hij weet zelfs niet hoe hij heet. Sam is zijn geheugen kwijt. In de metro ontmoet hij Lara (Ella June Henrard), zij heeft hetzelfde. Samen beginnen ze aan een gevaarlijke zoektocht naar hun identiteit. Andere rollen worden gespeeld door: Halina Reijn, Tygo Gernandt, Yannick Jozefzoon en Beau Schneider. Boy 7 is de eerste Nederlandse sci-fi thriller, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mirjam Mous. De regie is in handen van Lourens Blok (FEUTEN). BOY 7 is vanaf 19 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

Aan de hand van Sam’s notitieboek komen ze langzaam achter de waarheid. Samen zaten ze opgesloten in een heropvoedingsinstituut waar jongeren met een speciale gave in het geheim worden getraind tot soldaten voor de Nationale Veiligheid. Ontsnappen is onmogelijk. Wanneer er steeds meer studenten op mysterieuze wijze verdwijnen, gaat Sam met zijn kamergenoot Louis (Yannick Jozefzoon) op onderzoek uit. Ze ontdekken dat de studenten die tot ‘master’ worden gepromoveerd in werkelijkheid gechipt worden en zo geheel onder controle komen van de gewelddadige coach Zero (Tygo Gernandt). Sam is toch ontsnapt en wordt nu achterna gezeten door Blondie én de rest van het land. Hij is namelijk de hoofdverdachte van de moord op de premier! Hoe heeft hij kunnen ontsnappen? Wat is er gebeurd in het instituut? Zal het Sam lukken om uit handen te blijven van Blondie, zijn onschuld te bewijzen en het duivelse instituut te vernietigen? Hij zet alles op het spel in deze bloedstollende sci-fi thiller, waar niets is wat het lijkt…”

Social media
Wil je op de hoogte blijven van alles wat met de film te maken heeft? Volg dan de volgende social media kanalen:

Facebook: Boy7film
Instagram: Boy7film
Twitter: @Boy7defilm / #BOY7
www.boy7film.nl

Winactie
Nieuwsgierig geworden naar het verhaal? Dat is mooi, want ik mag van A-Film Benelux een exemplaar weggeven van de filmeditie van Boy 7!
Wat moet je doen?

 • Het zou leuk zijn als je Boy 7 de film volgt op social media.
 • Je volgt mijn blog op één van de mogelijke manieren.
 • Laat in een reactie onder dit bericht even weten dat je kans wilt maken én laat even weten waar je me volgt.

De actie loopt t/m zondag 1 maart, maandag 2 maart maak ik na loting de winnaar bekend.
De actie is afgelopen en de winnares is bekend: Mieke gefeliciteerd!

Dit is boek 6/40 voor de leesuitdaging Ik lees Nederlands 2015.

21 thoughts on “Boy 7 – Mirjam Mous: het boek, de film + winactie!

 1. Leuke actie. Ik doe niet mee want wij hebben het boek al.
  Jongste zoon heeft het gelezen en samen zijn we naar het theater geweest. Het theaterstuk en de boek verschillen ook iets van elkaar volgens zoon en nu is hij heel benieuwd naar de film dus die gaan we binnenkort bekijken.

 2. Wat een leuke actie! 😀 Ik volg jou via Twitter en Facebook en Boy7 ook via die 2!
  Dit lijkt mij echt een heel gaaf boek! De film wil ik ook zeker gaan zien in de bioscoop!

 3. Mijn hart ging al enorm te keer bij het zien van de trailer, zo spannend! Ik ben ontzettend benieuwd naar de rest van het verhaal!
  Leuke winactie, ik doe graag mee! Ik volg je op Bloglovin’, Twitter en Instagram. 🙂

 4. Graag maak ik kans, leuke actie! Ik volg je op bloglovin en twitter. Ook volg ik Boy 7 (film) al een tijdje op twitter.

 5. Heel graag maak ik kans, lijkt mij een mooi boek! Ik volg je op FB onder mijn eigen naam, via de mail en op twitter (en Boy 7 (film) ook) en Bloglovin’ onder (@)TurtleBookwurm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.