Het grote Boeboeks groeiboek – Marc de Bel

puf pakt een tak.
ik weet wat, zegt hij.
ik maak een boot!
tof! zegt pit.

Korte inhoud
Pit en Puf zijn Boeboeks. Boeboeks zijn vreemde wezentjes. Ze lijken uiterlijk wel een beetje op menselijke beestjes of beestige mensjes, maar ze zijn noch het een, noch het ander. Boeboeks vertonen zich heel zelden. Sommige kinderen hebben er zelfs nog nooit een gezien. Misschien komt daar wel verandering in, als ze kennismaken met deze schattige, natuurminnende figuurtjes.

Leuke en spannende verhalen die meegroeien met het leesniveau van het kind.

kijk daar, roept pit.
er ligt een hoop troep in het bos.
pit is boos.
wie doet dat nou?
het bos is geen plek voor troep.

Andere groeiboeken
Van Halewyck heeft nog andere groeiboeken, AVI S – AVI E3/AVI M4, uitgegeven:

Pit trekt haar feestjurk aan.
‘Kom, Puf,’ zegt ze.
‘We gaan Piep en Soes halen.’
‘En Woel en Wommel,’ vult Puf aan.

Mijn mening
Aangezien mijn oudste (net 6) nu in groep 2 al heel erg bezig is met oefenen met leren lezen en dat ook Γ©rg leuk vindt, en ik gek ben op Marc de Bel verhalen Γ©n op de Boeboeks die ik nog van vroeger ken, leek dit me een perfect boek voor ons!

Er staan acht verhalen in dit groeiboek, twee per AVI niveau (AVI S – AVI M4), in allemaal spelen zus en broerΒ Pit en Puf de hoofdrol. Deze Boeboeks zijn kleine wezentjes die in de natuur leven, in allerlei soorten holletjes, en van allerlei dingen die ze vinden wel wat weten te maken.
Natuurlijk maken broer en zus wel ruzie, maar ze kunnen ook heel goed samen spelen en samenwerken als er dieren in nood zijn. Samen beleven ze heel wat spannende avonturen!

De verhalen zijn in een heel prettig leesbaar lettertype gedrukt, dat vind ik niet altijd het geval met AVI (Start) boekjes. Mijn zoontje kan het heel goed lezen, waardoor hij zelfvertrouwen krijgt en er lol in heeft om door te lezen.
Ik vind het erg leuk om te zien hoe de tekst langzaam moeilijker wordt; langere woorden, hoofdletters, meer leestekens… Zo leuk om dat proces van steeds iets moeilijkere boekjes lezen mee te gaan maken met mijn zoontje! Ik hoop dat hij net zoveel plezier in lezen gaat hebben als ik. Vooralsnog gaat het de goede kant op πŸ˜‰ En een boek als deze, die wel een tijdje meegaat, met hem meegroeit, is wel extra leuk natuurlijk!

Naast dat het boek prettig leesbaar is en de verhaaltjes met het thema familie en natuur, avontuurlijk en lief, ziet het geheel er ook zo aantrekkelijk uit! De illustraties zijn zo vrolijk en kleurrijk. Kortom: echt een heel leuk en compleetΒ boek voor beginnende lezers!

Pit en Puf gaan elke dag naar de open plek.
Maar veel valt er niet te zien.
Tot op een dag…
‘Mams! Paps! Kom eens kijken!’ roepen ze.

Het grote Boeboeks groeiboek
ISBN 978-94-6131-651-6 – Uitgever: Van Halewyck – 196 pagina’s – Verschenen: april 2017 – Bewerkt door: Anneriek van Heugten – Illustraties: Frieda Van Raevels

[bol_product_links block_id=”bol_5940dc6e946b7_selected-products” products=”9200000066180284,9200000054934619,9200000073485754,9200000072965742″ name=”groeiboek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Het grote Boeboeks groeiboek – Marc de Bel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.