Op het spel – Sandra Brown

‘… dat ik die schoft heb doodgeschoten? Klopt. Hij is dood. Kom op. Wegwezen.’

Korte inhoud
Sinds de dood van zijn vrouw woont Crawford Hunts dochter bij haar grootouders. Om haar terug te krijgen zal hij aan rechter Holly Spencer moeten laten zien dat hij z’n zaken op orde heeft. Holly twijfelt of de Texas ranger de zorg van de vijfjarige Georgia wel aankan, maar is onder de indruk van zijn effectieve optreden als er een gemaskerde man de rechtbank binnendringt tijdens zijn rechtszitting en zo voorkomt dat Holly door een kogel wordt getroffen.

Zijn temperament zorgt er echter voor dat Crawford alles op het spel zet om de schutter te pakken te krijgen. Niet alleen riskeert hij zijn voogdijzaak, maar ook Holly’s baan. Zij moet niet alleen worden beschermd tegen de schutter, maar ook tegen de groeiende aantrekkingskracht tussen haar en -Crawford.

De deur achterin de rechtszaal klapte open en een gestalte die recht uit een horrorfilm kwam rende door het middenpad naar voren met een pistool in zijn hand.

Auteur
“Sandra Brown is geboren en getogen in Texas. Ze was model, actrice en tv-presentatrice voor ze in 1981 als schrijfster debuteerde. Inmiddels is haar naam synoniem voor romantische spanning. In 2008 werd ze door de International Thriller Writers uitgeroepen tot Thriller Master.”

Mijn mening
Ik hou van de boeken van Sandra Brown, dus ik was heel blij dat er bij Boekerij weer een nieuwe verscheen én dat ik die mocht bespreken.

Crawford Hunt, Texas Ranger, moet voor rechter Holly Spencer verschijnen om de voogdij over zijn dochtertje Georgia terug te krijgen. Sinds de dood van zijn vrouw een aantal jaren geleden, woont ze bij haar grootouders. Nu heeft hij zijn leven weer op orde en wil hij haar graag bij zich hebben.
Net op het moment dat Holly een uitspraak moet gaan doen komt er een schutter de rechtszaal binnen die op haar begint te schieten. Crawford beschermt haar en gaat achter de schutter aan. De dader lijkt gepakt, maar er blijken een aantal dingen niet te kloppen. Moet Holly nog steeds voor haar leven vrezen? En waarom moet ze dood? Crawford en Holly raken samen verwikkeld in een smerig zaakje, waarbij hij zijn kans op voogdij over Georgia op het spel zet en zij haar carrière als rechter, mede door de gevoelens die ze voor elkaar beginnen te koesteren…

Het verhaal is meteen vanaf de prikkelende proloog onwijs spannend. Wat is er gebeurd? Waarom? Je kunt niet anders dan maar doorgaan met lezen, want de ene spannende twist na de andere volgt. Daarnaast is de aantrekkingskracht tussen de stoere en sympathieke hoofdpersonages tastbaar, wat een heerlijk sexy vleugje aan het verhaal geeft. Je kunt niet anders dan meeleven met Crawford, die de kansen om echt papa te kunnen zijn van Georgia ziet vervliegen, ook doordat zijn schoonvader hem het licht in de ogen niet gunt. Hartverscheurend gewoon.

Dit verhaal over familie en liefde, maar ook over macht, is op-het-puntje-van-je-stoel-spannend en daarnaast lekker romantisch. De perfecte combinatie voor mij! Wat een geweldig boek weer!

Op het spel
ISBN 9789022579916 – Uitgeverij: Boekerij – 400 pagina’s – Verschenen: maart 2017 – Originele titel: Friction – Vertaald door: David Orthel

[bol_product_links block_id=”bol_5923e5b9ddf90_selected-products” products=”9200000071399373,9200000071380061,9200000052006025,9200000046443916″ name=”op het spel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.