Fashion Academy: Punk meets Preppy – Simone Arts (+ winactie!)

‘Welkom bij het derde seizoen van de Fashion Academy.’

Korte inhoud
Een nieuw seizoen op de Fashion Academy, dat betekent een nieuw thema. Onstuimige punk-outfits gecombineerd met klassieke kostschoolmode – kan het contrast groter zijn? Hoofdrolspelers Tasia en Donny krijgen het voor elkaar om een echte pop-up store op te zetten, waarin de leerlingen hun creaties mogen verkopen.

Tasia’s dromen over de knappe Mano en het hippe winkeltje dat ze met hem Ibiza wil openen, vallen in duigen als hij haar onverwachts dumpt. Dit komt NOOIT meer goed en het liefst gaat ze ook METEEN van school af.

Donny heeft helemaal geen tijd om te dromen. Urenlang zit hij achter zijn computer te werken aan het ontwerp van zijn fashion game. En de pitch voor de beste pop up winkel wil hij ook winnen!

‘We gaan bestaande kleding een nieuwe look geven.’

Auteur & illustrator
“De boeken worden geschreven door Simone Arts: “De FA is een vleugje “old school” kostschool in een modieus jasje. Favoriete thema’s als persoonlijke ontwikkeling, vriendschap en LOL kan ik erin kwijt. Maar ook duurzaamheid. Gezondheid. En fashion, fashion, fashion … I love it!”

De vormgeving is van Tante Beun: “Wat een superleuk project is dit! Laat ik nou mbo mode & kleding en de kunstacademie hebben gedaan. Dus ik weet wel wat leuke details in te brengen. Als illustrator met een grafische achtergrond ga ik dan ook helemaal los.””

Mijn mening
Ik heb een tijdje geleden het eerste deel in deze serie gelezen, Fashion Academy: Flamenco meets flowerpower, en dat was een leuke kennismaking. Deel twee heb ik niet gelezen, maar nu dus deel drie wel. Gelukkig gaf het niet! (al is het wel extra leuk om gewoon op volgorde te lezen denk ik)

We zijn weer terug op de bijzondere kostschool: De Fashion Academy, waar alles om mode draait. De leerkrachten hebben ieder zo hun bijzonderheden en de leerlingen zijn allemaal erg verschillend, maar een ding hebben ze gemeen: de liefde voor mode(ontwerpen). Dit herfst-seizoen leren we Tasia en Donny kennen. Zij is alleen maar bezig met haar geliefde Mano en heeft helemaal geen zin in school. Hij zit liever met zijn neus in zijn digitale modewereld. Toch zullen ze hard aan de slag moeten met de opdracht van dit seizoen: een fairtrade pop-upstore realiseren. Het team met het beste idee mag het ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. Tasia en Donny zitten in hetzelfde team, waar de samenwerking in het begin nogal stroef verloopt…

Wat ziet het boek er weer aantrekkelijk uit! Hardcover met leeslint, opvallende zwart-oranje illustraties en een speelse uitstraling. Ook het verhaal is weer erg vermakelijk en vlot. Je leert naast oude bekenden nieuwe personages beter kennen en je leert wat over verschillende modestromingen en de modewereld. Ik zou weleens een kijkje willen nemen op de FA!

FA 3: Punk meets Preppy is een leuk en aantrekkelijk jeugdboek over mode (uiteraard), tieners en samenwerken, waarin ook thema’s als liefdesverdriet en dyslexie aan bod komen.

Winactie! (De winactie is afgelopen! De winnaar is Ria, ik heb haar een mailtje gestuurd!)
Lijkt je dit een leuk boek? Dan heb je mazzel! Ik kreeg er per ongeluk twee van de uitgever en dus kan ik er eentje weggeven! Voor wie zou jij hem willen winnen?
Wat te doen:

  • Je volgt me natuurlijk! En delen van de actie is lief 🙂
  • Laat een reactie achter onder dit bericht met een geldig e-mailadres
  • Alleen adressen in Nederland ivm verzendkosten
  • De actie loopt t/m dinsdag 30 mei, woensdag 31 mei neem ik contact op met de winnaar
  • Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen, anders kies ik een andere winnaar

Punk meets Preppy
ISBN 9789025113537 – Uitgever: Uitgeverij Holland – 144 pagina’s – Verschenen: april 2017 – Illustraties: Tante Beun – Deel 3 in de Fashion Academy-serie

8 thoughts on “Fashion Academy: Punk meets Preppy – Simone Arts (+ winactie!)

  1. Heel graag doe ik mee aan deze winactie. Nee niet voor mijzelf maar wel voor alle meiden van groep 7 en 8! Schoolbudget is op helaas, deel 3 willen ze wel graag lezen.

  2. Ik doe ontzettend graag mee voor mijn half zusje! (13) ik weet nu al dat die tut iets in de mode wil gaan doen, ze kan al zelf kleding maken, en dringt dat iedereen op Haha gelukkig houdt ze ook net als mij van lezen. Perfect cadeautje !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.