Complot op het Schedelslot – Geronimo Stilton

Even later sleurde Duifje me mee. De hele familie Duistermuis kwam achter ons aan. ‘Waarom ik, waarom altijd ik?’

Korte inhoud
Op het Schedelslot komt het orkest van de familie Duistermuis al weken bijeen om te oefenen voor een belangrijke muziekwedstrijd. Een horrorwedstrijd, waarvan de muziek je nachtmerries bezorgt. Helaas, een paar dagen voor de wedstrijd verstuikt de violiste haar pols en niemand minder dan Geronimo moet haar plek innemen! Maar hij speelt al jaren geen viool meer! Bovendien is de dirigent niet van plan om zomaar iemand op zijn kostbare Stradivarius-viool te laten spelen. Op aandringen van Duifje onderwerpt hij Geronimo aan drie zware proeven. Maar dan blijkt de kostbare viool ineens spoorloos verdwenen te zijn …

Mijn Bolletje lost alles op! Hij kan vioolspelen… Hij neemt de plaats in van Madame Tosca!’

Rode reeks
“… in de Rode reeks worden er zes deeltjes uitgegeven. Zo spaar je heel gemakkelijk een hele serie bij elkaar!
In de boeken van de Rode reeks kom je dezelfde vrolijke en avontuurlijke verhalen tegen die je van de gewone seriedeeltjes gewend bent. Bovendien maakt Geronimo bij elk boekje dat in de Rode reeks uitkomt, gi-ga-handige spreekbeurttips! Deze vind je op onze website. De Rode reeks-boeken herken je aan de rode strook onder aan het boek. Binnenin vind je dezelfde vrolijke illustraties, typografische grapjes, weetjes en humor. Spaar ze allemaal!”

Wat een snorharenthriller!


Mijn mening
De familie Duistermuis doet mee aan de Nachtmerrie Muziekwedstrijd met het Duistermuis Gelegenheidsorkest, maar Madame Tosca heeft haar pols verstuikt! Duifje vraag Geronimo om hulp, hij kan namelijk ook vioolspelen, maar heeft het al heel lang niet gedaan. Om op de kostbare viool van Graaf Fiedelaar te mogen spelen moet hij eerst drie proeven doorstaan; iets met een piranha, iets met krokodillen en iets met 3333 vlooien… En iemand is vastbesloten hem te laten falen!

Wat een vermakelijk Geronimo-avontuur is dit weer! Er zit een beetje spanning in, leedvermaak om die arme Geronimo, woordgrapjes en vieze dingen (die de familie Duistermuis juist wel heel lekker vindt). Moeilijke woorden worden uitgelegd en bij het boek zijn online spreekbeurttips te vinden.

Wie saboteert de boel nou? Uiteraard weet Geronimo het mysterie op te lossen in dit leuke, maar duistere 5e deel van de Rode Reeks!

Complot op het Schedelslot
ISBN 9789085923978 – Uitgever: De Wakkere Muis – 128 pagina’s – Verschenen: februari 2017 – Vertaald door: Loes Randazzo – Deel 5 van 6 in de Rode Reeks

[bol_product_links block_id=”bol_58dd439a6df63_selected-products” products=”9200000073039137″ name=”schedelslot” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.