Best of Romance event bij Boekerij


Het Best of Romance event bij Uitgeverij Boekerij in Amsterdam
Afgelopen zaterdag had ik een heel gezellige boekige middag in Amsterdam. Die middag organiseerde Uitgeverij Boekerij een event voor een aantal Best of Romance (hun Romance Facebookpagina) lezers en bloggers. Er waren twee groepen en ik zat in groep 2, die begon op de uitgeverij zelf, in de prachtige bibliotheek, waar auteur Carla de Jong de Amerikaanse auteur Sarah Jio zou interviewen.


Het interview
Tijdens het interview leerden we Sarah Jio, voor mij een onbekende auteur, goed kennen door de leuke vragen die Carla stelde en de enthousiaste verhalen die Sarah vertelde.

Sarah Jio is pas in 2011, na een carrière als journaliste, begonnen met boeken schrijven en ze heeft inmiddels al 8 boeken uitgebracht! Het ene boek schrijft ze in drie maanden, het andere kost meer tijd. Vooral in een slechte periode in haar leven, haar ongelukkige huwelijk, schreef ze erg veel en snel. Nu ze weer gelukkig is met een nieuwe partner en hun zes kinderen is het veel moeilijker om tijd te vinden om te schrijven. Gelukkig kan ze echt overal schrijven; in het vliegtuig, bij de sportclub van de kinderen, etc., ze weet zich goed af te sluiten. En als ze het even niet meer weet en inspiratie zoekt: hardlopen helpt altijd! Grappig feitje: ze heeft altijd eerst een titel voor een boek voor ze het begint te schrijven.


De geheimzinnige tuin (korte inhoud) is Sarah’s nieuwste boek hier in Nederland, in Amerika was het haar vierde boek (ze moest dus even terughalen waar het precies over ging 😉 ). Het is een soort spooky liefdesverhaal wat zich afspeelt in heden en verleden.
Haar boeken zijn nooit romance alleen er zitten ook altijd historische en mysterieuze elementen in.


Ik ben wel heel erg benieuwd naar dit verhaal, het spreekt me enorm aan! Na het interview kregen we allemaal een exemplaar van het boek, wat we meteen konden laten signeren, ik kan er dus binnenkort van gaan genieten.


Best of Romance
Na het interview was het tijd om te wisselen met groep 1, die in het café naast de uitgeverij begonnen was, waar een presentatie over Best of Romance gegeven werd. Op de, behoorlijk warme, eerste verdieping van het café werden we welkom geheten door uitgeefster Maaike Le Noble.

Maaike vertelde ons dat de Facebookpagina van Best of Romance is opgericht om Romance-lezers samen te brengen, elkaar te laten inspireren en voor de uitgeverij om lezers te leren kennen en hun meningen te horen. Zo mag er af en toe gestemd worden op welke boekomslag het mooiste is en daar wordt dan ook echt naar geluisterd.


Top 3 auteurs Best of Romance
Maaike vertelde ons ook wie de top 3 auteurs van Best of Romance zijn:

Nora Roberts, die schrijft zo’n zeven boeken per jaar. In ieder geval een trilogie, een grote losse titel en een J.D. Robb (haar pseudoniem) thriller.
Nicholas Sparks, meestal verschijnt er een filmeditie van zijn boeken, omdat het verhaal al verfilmd is/wordt.
Santa Montefiore, zij was eerder een bestsellerauteur in Nederland dan in thuisland Engeland. Wij hebben ook altijd de wereldprimeur van verschijnen van haar boeken.

Nederlandse auteurs
Er waren ook vier Nederlandse Boekerij auteurs aanwezig die ons allemaal even kort wat vertelden over zichzelf en hun boek(en):

Petra Vollinga debuteerde pasgeleden met Vandaag houden we het droog en vindt alle reacties die op haar boek binnenkomen heel erg leuk.
Michelle Visser schreef eerder al twee historische romans, daarna had ze zin in iets heel anders, waarvoor ze het idee kreeg bij de boerderij van haar ouders in Frankrijk. Binnenkort verschijnt het vervolg op haar eerste Frankrijk-roman Het huis met de blauwe luiken, Een lucht vol Franse dromen.
Charlotte de Monchy schreef Zes maanden zonder en Enkeltje Ierland, na twee boeken die zich afspeelden in Ierland speelt haar volgende zich in Amsterdam af.
Marieke Woudstra woont de helft van de maand in haar huis in Portugal, daar kreeg ze ook de ideeën voor haar Portugal-romans Thuis in Portugal en Een Portugese droom (verschijnt in mei). De boeken zijn vanuit haar eigen ervaringen geschreven en gaan over het plattelandsleven in Portugal.


Gezellige afsluiting
Ter afsluiting was er nog een boekenquiz in het café (ik denk dat ik toch meer Boekerij thrillers lees, ik wist niet erg veel antwoorden, haha) en in de tuin van de uitgeverij was er nog een boekenmarkt waar we voor héél weinig romans konden aanschaffen. Ik heb heel hard gedacht aan mijn enorme TBR-stapel thuis en heb heel braaf niks meegenomen 😉 Ook was er nog tijd om de auteurs te spreken en hun boeken te kopen en te laten signeren.

Ik heb een hele geslaagde middag gehad met fijne ontmoetingen met bekenden en onbekenden! Ik hoop heel erg op een herhaling van dit event, misschien dan in het kader van de Best of Thrillers Facebookpagina!
Bedankt dat ik erbij mocht zijn Uitgeverij Boekerij!

-X- Judith

5 thoughts on “Best of Romance event bij Boekerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.