Het Monsterbonsterbulderboek – Jozua Douglas & Marieke Nelissen

Dit is Bruno.
Bruno houdt van stampen en bonken. Van razen en ronken. […]
Bruno is een monster, vinden zijn ouders.

Korte inhoud
Jozua Douglas’ nieuwste voorleeshit: een prentenboek geïllustreerd door Marieke Nelissen. In Het monsterbonsterbulderboek tovert Bruno zijn ouders tot monsters. Maar het leven met maffe monsterouders is toch niet zo leuk als hij dacht. Ze maken te veel lawaai en veel te veel rommel. Lukt het Bruno zijn ouders weer terug te toveren?

‘Ik wou dat jullie ook monsters waren,’ zei Bruno.

Auteur & illustrator
Jozua Douglas is bekend van onder andere De gruwelijke generaal, waarvoor hij de Pluim van de Nederlandse Kinderjury kreeg.

Marieke Nelissen is illustrator en grafisch ontwerper. Ze werkt met inkt, aquarel, gouache en potlood op papier, en houdt ervan om te experimenteren. Haar werk stond onlangs op de shortlist van de gerenommeerde World Illustration Awards.”

Bruno blaast op zijn tovertoeter. […]
‘Monsterbonsterbulderbek,
monsters zijn te gek!’

Mijn mening
Een boek over monsters doet het altijd goed hier in huis, dus als er dan eentje binnenkomt met zo’n knallende omslag en grappige titel, is het helemáál goed!

De ouders van Bruno vinden hem een monster; hij smakt, knoeit, maakt rommel en wil niet naar bed als zij dat zeggen. Hij wou maar dat zijn ouders ook monsters waren! Gelukkig heeft hij zijn tovertoeter…
Eerst is het heel erg leuk dat zijn ouders monsters zijn en de boel vies en rommelig maken, maar dan wordt Bruno toch wel echt moe en vindt hij het niet zo leuk meer. Waar is zijn tovertoeter gebleven?

Dit boek staat vol met grappige en ontzettend kleurrijke illustraties en aan het einde zit er nog een extra knipoog in verwerkt. Heel leuk gedaan!
Het verhaal is echt heel grappig, zeker als Bruno het steeds minder leuk gaat vinden dat zijn ouders monsters zijn, échte monsters, die er een nog grotere bende van maken dan hij altijd doet. Ze weten niet van ophouden. Aan verhaaltjes en knuffels voor het slapengaan doen ze niet, Jakkie-bakkie-bah!
Je hoopt samen met Bruno dat hij zijn tovertoeter weer terugvindt!
Een monsterlijk grappig prentenboek!

(Het enige wat ik minder vond, was het ‘pap’ en ‘mam’ de hele tijd:
“Dat was pap even vergeten.” “Mam smijt klodders jam door de kamer.”
Ik vond dat niet prettig voorlezen.)

Het Monsterbonsterbulderboek
ISBN 9789026141355 – Uitgever: De Fontein – 36 pagina’s – Verschenen: februari 2017

[bol_product_links block_id=”bol_58d37f02ba0b4_selected-products” products=”9200000072181102″ name=”monsterbonster” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Het Monsterbonsterbulderboek – Jozua Douglas & Marieke Nelissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.