Ik wil een leeuw! – Annemarie van der Eem & Mark Janssen

‘Ik wil een leeuw!’ brulde Sjuul.
‘Een leeuw met wapperende manen…’

Korte inhoud
Op een dag werd Sjuul wakker.
Het was stil in huis.
En eigenlijk ook best saai.
Ineens wist hij het: hij wilde een beest.
Een huisdier.
Vandaag nog!
En hij wist precies wat voor beest…
Maar hoe ging hij mama zover krijgen?

‘Geen denken aan,’ zei mama.
‘Een leeuw is veel te gevaarlijk…’

Auteur & illustrator
Annemarie van der Eem is schrijfster – maar ze haalde ook met Jong Oranje de wereldtitel hockey in Seoul. Naast haar hockey-carrière studeerde ze geschiedenis in Amsterdam, waarna ze allerlei specialisatiecursussen in schrijven volgde. Voor haar eenmanstekstbedrijf Woordwijf is ze journalist, eindredacteur en tekstschrijver. Ik wil een leeuw! is haar debuut bij Lemniscaat.

Mark Janssen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij illustreert voor zowel kinderen als volwassenen en werkte al aan driehonderdvijftig boeken mee. Niets gebeurd is zijn eerste eigen prentenboek.”

‘Nee hoor, geen leeuw,’ zei mama.
‘Een wandelende tak mag je…’

Mijn mening
Als je naar de cover en titel van dit prentenboek kijkt, dan móét het wel een leuk boek zijn. Een leeuw als huisdier, dat kan toch helemaal niet?

Sjuul wil graag een huisdier. Hij weet ook wat voor een: een leeuw! Maar dat ziet mama toch echt niet zitten. Hij mag wel een wandelende tak. Maar dat wil Sjuul helemaal niet. Misschien mag hij dan een nijlpaard? Sjuul geeft het niet op!

De prenten van Mark Janssen zijn warm, kleurrijk, vrolijk en grappig. Ik kan er echt van genieten ze te bekijken. Het boek is van voor tot achter compleet gevuld met kleur.
En het verhaal is gewoon ontzettend grappig! Sjuul probeert van alles, maar mama keurt alle beesten die hij als huisdier wil af. Hij noemt dan ook de gekste dingen! Zal het hem uiteindelijk lukken om een huisdier te krijgen?

Ik wil een leeuw! is een heel vrolijk en grappig prentenboek om voor te lezen en samen te bekijken. Erg aansprekend, voor de kinderen, maar ook voor mij 😉

Ik wil een leeuw!
ISBN 9789047708674 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2017 – Tekst: Annemarie van der Eem – Illustraties: Mark Janssen

[bol_product_links block_id=”bol_58cbacdb635af_selected-products” products=”9200000071825190″ name=”leeuw” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.