Blackcoat Rebellion III: Koningin – Aimée Carter


Let op: deze recensie kan spoilers bevatten als je de vorige delen van deze serie nog moet lezen!

Maar nu de rust was teruggekeerd, wist de hele wereld dat er twee van ons waren.

Korte inhoud
Nadat Kitty en de Blackcoat-rebellen met succes een opstand in de gruwelijke gevangenis Elders hebben geleid, willen ze nog maar één ding: ook de rest van het land bevrijden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze zien te bewijzen dat de dictator Daxton Hart niet is wie hij lijkt te zijn, maar een regelrechte bedrieger… Is het echter de moeite waard als ze hiermee levens in gevaar brengt, niet in de laatste plaats dat van de jongen die al zo lang belangrijk voor haar is?

Onze werkelijkheid. Niet langer een droom, maar een manier van leven. De kans om ons eigen pad in het leven te bewandelen. Om méér te zijn dan de cijfers in onze nek.

Auteur
“Aimée Carter, geboren in 1986, is opgegroeid in Michigan, waar ze ook nu nog woont. Al op haar elfde begon ze met schrijven, en ook later, tijdens haar studie Filmkunde aan de universiteit van Michigan, bleef ze schrijven. Ze debuteerde met het op de Griekse goden geïnspireerde De Godinnentest. De Blackcoat Rebellion is haar tweede Young Adult-serie.”

Mijn mening
Dit boek is het derde en laatste deel van de Blackcoat Rebellion serie. Eerder besprak ik deel I & II, nu is het tijd voor deel III!

Ik was erg benieuwd naar hoe het zou gaan aflopen met Kitty Doe en de Rebellen en het verhaal wist me meteen weer te pakken. Ik wou even een paar bladzijden lezen en was zo een paar hoofdstukken verder! Compleet in de ban van Kitty en de strijd tegen de wrede minister-president Daxton Hart.
De Rebellen wisten in het vorige deel Elders, de meest duistere plek in het land, te bevrijden. Nu moeten ze de rest van het land achter zich weten te krijgen… Daxton is een bedrieger en dat willen ze de mensen duidelijk maken, maar zo eenvoudig gaat dat nog niet. Wat volgt is een keiharde strijd om de waarheid en vrijheid. Een strijd die veel mensenlevens kost en die Kitty van hoop naar vrees en weer terug leidt…

Dit deel was de grimmigste van allemaal. Op een gegeven moment kreeg je het gevoel dat alle hoop verloren was. De oorlog gestreden, de revolutie voorbij. Maar dan ken je de eigenwijze, koppige, moedige Kitty nog niet!
Het verhaal is spannend van begin tot eind. En het wordt steeds zenuwslopender naarmate het verhaal vordert. Wat een boek! Wat een strijd! Wat een serie! Wat een hoofdpersoon!
Blij dat ik nu weet hoe het afloopt, maar ook jammer dat het nu echt afgelopen is…

Koningin
ISBN 9789402718409 – Uitgever: Harper Collins – 320 pagina’s – Verschenen: januari 2017 – Originele titel: Queen – Vertaald door: Sandra C. Hessels – Deel 3 in de Blackcoat Rebellion trilogie

[bol_product_links block_id=”bol_58c662fb240cb_selected-products” products=”9200000060020574,9200000066192019,9200000073427983″ name=”Koningin” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.