Misschien een vos – Kathi Appelt & Alison McGhee

Twee zusjes die, nog in pyjama, door de knisperende lucht vlogen.
Langzaam en snel. Door dik en dun. Elf en twaalf. Juul en Sylvie.

Korte inhoud
Wat gebeurt er als je doodgaat?
Misschien verander je in een ster.
Misschien ga je naar een andere wereld.
Misschien word je een vuurvliegje dat gloeit in de nacht.
Misschien word je een vos.

Kenners.
Ieder dier wordt al voor de geboorte ergens aan verbonden, zegt men. Het ene aan bomen, het andere aan de hemel. […] Maar de Kenners? Die hebben een geestverwantschap met een ander wezen.

Mijn mening
Ik werd verliefd op de cover van dit boek. Die sprak me meteen aan. En dan in combinatie met de poëtische omschrijving op de achterkant…

Het verhaal gaat over Juul van elf, zij en haar zusje Sylvie van twaalf zijn twee handen op één buik. Hun moeder overleed een aantal jaar geleden dus ze wonen alleen met hun vader middenin de prachtige Vermontse natuur. Sylvie houdt van rennen en haar wens is om steeds harder en harder te kunnen rennen. Op een dag rent ze nog even gauw het bos in, richting de gevaarlijke ondergrondse waterval, en keert ze niet meer terug.
Kort daarna wordt er een vosje geboren in het bos vlakbij Juuls huis. Een vosje dat een sterke band voelt met de intens verdrietige Juul. Er is iets wat ze samen moeten afmaken, maar wat?

Dit verhaal over de sterke band tussen twee zussen en de band tussen mens en dier is zo mooi. Je leeft intens mee met het verlies van Juul en de stukken vanuit vosje Senna, het vosje wat een aangeboren band heeft met Juul, zijn magisch. De natuur, die zoveel genomen heeft van Juul, blijft toch aantrekkingskracht hebben en geeft uiteindelijk ook terug. Van begin tot eind van het verhaal was ik helemaal betoverd en heb ik met een brok in mijn keel zitten lezen. Ik werd echt meegenomen die bossen in, die wereld kwam echt tot leven. Dit prachtige verhaal ontroerde me echt. Magisch mooi!

Misschien een vos
ISBN 9789025871291 – Uitgever: Leopold – 208 pagina’s – Verschenen: januari 2017 – Originele titel: Maybe a fox – Vertaald door: Annelies Jorna

[bol_product_links block_id=”bol_58c584bb9eec9_selected-products” products=”9200000059720410″ name=”misschien een vos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Misschien een vos – Kathi Appelt & Alison McGhee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.