Sam en Bennie op zoek naar een boek

‘Nee, Bennie,’ zegt Sam.
‘Ik ga niet met je spelen. Ik wil lezen.’

Korte inhoud
Buiten regent het. Dat geeft niet, want Sam is lekker aan het lezen in haar boek. Haar hondje Bennie houdt niet van lezen. Hij wil spelen. Sam probeert Bennie te overtuigen dat lezen wel leuk is. Misschien heeft hij liever een ander boek? Sam en Bennie gaan samen naar de bibliotheek, op zoek naar het juiste boek voor Bennie.

‘Kom, Bennie, dan gaan we naar de bibliotheek.
Daar kiezen we een mooi boek, speciaal voor jou!’

Auteur & illustrator
“Auteur: Judith Koppens (1969, Deurne in Nederland) tekent en schildert al zolang ze zich kan herinneren. Deze passie en haar baan als leerkracht in het basisonderwijs zetten haar aan tot het maken van prentenboeken. Kinderen zijn een belangrijke inspiratiebron. Hun enthousiasme, eenvoud en oprechtheid zijn herkenbaar terug te vinden in haar prentenboeken.

Illustrator:Β Marja Meijer (Musselkanaal, Groningen, 1966) tekent al zo lang als ze zich kan herinneren. Niet vreemd dus dat ze naar de Kunstacademie in Kampen ging om daar illustratieve vormgeving te volgen. Met haar diploma op zak vestigde ze zich in Arnhem als freelance illustrator. In 1992 verscheen haar eerste prentenboekje en sindsdien is ze een gewaardeerde en veelgevraagde naam in de wereld van de kinderboeken.”

Mijn mening
Een meisje en haar beste vriend, haar hondje Bennie, gaan op een regenachtige dag naar de bibliotheek om op zoek te gaan naar een leuk boek voor Bennie. Bij de bibliotheek is Bennie niet welkom en de bibliothecaresse vindt het maar gek dat Sam een boek zoekt voor haar hond. Maar Sam geeft niet zo snel op. Bennie wacht voor het raam en Sam gaat hard op zoek tot ze het perfecte boek gevonden heeft!

Wat een leuke, vrolijke en kleurrijke illustraties! Erg aansprekend en leuk om naar te kijken. Het verhaaltje is ook erg leuk om voor te lezen, het is lief en grappig. Lieve Sam die denkt dat Bennie ook wel een boek kan gebruiken en Bennie die eigenlijk vooral naar buiten wil met Sam. Toch is hij erg blij met het boek wat ze uiteindelijk voor hem vindt.
Een fijn prentenboek over vriendschap en de liefde voor lezen!

Sam en Bennie op zoek naar een boek
ISBN 9789044829075 – Uitgever: Clavis – Verschenen: januari 2017 – Tekst: Judith Koppens – Illustraties: Marja Meijer

[bol_product_links block_id=”bol_58c83cee2e75d_selected-products” products=”9200000059825066″ name=”sam en bennie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.