Blackcoat Rebellion I & II: Marionet & Gevangene – Aimée Carter

marionet

Je bent meer dan het nummer in je nek, Kitty. Vergeet dat nooit.

Korte inhoud Marionet (deel I Blackcoat Rebellion)
Een schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen. Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten – ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy.

Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is! Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel.

Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand?

Wat zou je ervan vinden om een VII te worden?

Let op: als je deel I nog niet gelezen hebt, raad ik je aan om de korte inhoud van deel II nog niet te lezen, er staan dan spoilers in!

gevangene

Alleen was het niet mijn verjaardag. Dit waren niet mijn zogenaamde vrienden. En Knox Creed was al helemaal niet mijn verloofde.
Want mijn naam was niet Lila Hart. Ik was Kitty Doe…

Korte inhoud Gevangene (deel II Blackcoat Rebellion)
Kitty is onder dwang van de machtige Daxton Hart en zijn familie een VII geworden en gaat nu verder door het leven als Lila Hart, het doodgewaande nichtje van de president. Hoe luxueus haar nieuwe omgeving ook is, ze moet voortdurend op haar hoede zijn om te overleven in die slangenkuil.

Dan doet ze een aantal gevaarlijke ontdekkingen, waarna Daxton haar er plotseling van beschuldigt met de Blackcoat-rebellen samen te zweren. Dit betekent dat haar grootste angst uitkomt. Ze wordt naar Elders gestuurd, een gevangenis waar gruwelijke dingen gebeuren en waar nog nooit iemand levend uit is gekomen…

Knox mocht dan geloven dat hij de baas was over Lila, maar ik was Lila niet. Vanavond was ik gewoon weer Kitty Doe, en die was niet van plan om over zich heen te laten lopen.

Auteur
“Aimée Carter, geboren in 1986, is opgegroeid in Michigan, waar ze ook nu nog woont. Al op haar elfde begon ze met schrijven, en ook later, tijdens haar studie Filmkunde aan de Universiteit van Michigan, bleef ze schrijven. Ze debuteerde met het op de Griekse goden geïnspireerde De Godinnentest. De Blackcoat Rebellion is haar tweede Young Adult-serie.”

marionet & gevangene - aimée carter
Mijn mening
Ik zal eerst mijn mening geven over deel I, dan over deel II en dan een conclusie, zodat je als je deel II nog moet lezen dat stukje eventueel kunt overslaan (al probeer ik echt niets teveel te verklappen!) 😉

Deel I
Tijdens het lezen van dit eerste deel vroeg ik me sterk af of deze serie iets voor mij zou zijn. Echt een groot dystopie lezer ben ik niet, ik vind vaak de films leuker om te kijken (Hunger Games) dan om er boeken over te lezen. Maar ik kreeg dit boek en wilde het, mede door de mooie zwart-oranje omslag en toch wel intrigerende korte inhoud, wel een kans geven. Ik was dus niet meteen overtuigd…

Maar: het verhaal boeide me wel. Het doet je nadenken over hoe de toekomst zou kunnen lopen. Aan hoe eng het is als de verkeerde mensen aan de macht komen en als je zogenaamd gelijke kansen krijgt, maar dat toch echt in de praktijk anders is. En hoe lager je rang, hoe zwaarder je leven. (Daar komt de vergelijking met The Hunger Games weer naar boven)

En dan stoere hoofdpersoon Kitty Doe, die als III geen grote kansen in het leven heeft en de kans krijgt een VII te worden, de hoogste rang… Al staat daar natuurlijk wel wat tegenover! Ik heb bewondering voor haar moed en doorzettingsvermogen. Ze is een pittige dame die niet zomaar over zich heen laat lopen en vecht voor wat juist is. Nu met die VII in haar nek, kan ze wel meer betekenen voor de onderdrukte mensen… Maar wiens marionet is ze? Van de kwaadaardige minister-president Daxton of van haar “verloofde” Knox, die bij de Rebellen zit?

Naar het einde toe kreeg het verhaal me echt in zijn greep, toen wist ik ook wel zeker dat ik het tweede deel wilde gaan lezen, omdat ik moest weten hoe het spannende verhaal verderging!

Deel II
Tijdens het lezen van deel II zag ik steeds meer The Hunger Games en diens personages voor me. Het verhaal is natuurlijk anders, maar de strekking is hetzelfde: Macht, Overheersing, Doden of gedood worden. De sfeer in deel II was ook veel grimmiger en de actie harder. Daardoor was het boek nog spannender dan deel I en was ik hier vanaf het begin al enorm geboeid!

Je leeft helemaal mee met Kitty, nog steeds levend als Lila Hart, wiens leven overhoop komt te liggen als ze een enorm verdriet te dragen krijgt én in de meest donkere plek van het land terechtkomt. Hebben de Rebellen nog een kans? En kan “Lila” ze nog van dienst zijn? Wil ze dat überhaupt nog? Of geeft ze het op?

In dit tweede deel werd ik constant heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. Wat een onwijs spannend en pakkend verhaal!

Eindconclusie
Na het lezen van het eerste deel, waar ik twijfelde maar genoeg geboeid was om deel II te gaan lezen, en het tweede deel, waarbij ik geen twijfel meer voelde, ben ik tot de volgende conclusie gekomen:

Ik weet nog steeds niet 100% zeker of ik heel snel een dystopische serie zelf zal oppakken, maar ik ben heel erg blij dat ik de kans heb gekregen om deze twee boeken te lezen en dat ik erachter ben gekomen dat het wel hele goede en spannende verhalen zijn. Ik raakte meer en meer geboeid en na het uitlezen van het superspannende tweede deel wil ik absoluut verder met deel III zodra die verschijnt! Ik wil weten hoe het verdergaat met Kitty Doe!

[bol_product_links block_id=”bol_582ec730dc4cd_selected-products” products=”9200000041138403,9200000046834069,9200000051781223,9200000051943175″ name=”Blackcoat Rebellion” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Blackcoat Rebellion I & II: Marionet & Gevangene – Aimée Carter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.