Mammoet – Stefan Boonen & Melvin

Dit is het verhaal van Theodore Bob Prinsel de Eerste.
Je mag ook Theo zeggen.

Korte inhoud
Dit is het verhaal van Theodore Bob Prinsel de Eerste.
Hij mag en moet bijna alles. Dansen, judo, rekenen, voetballen, zingen.
Theo kan piano spelen én hij kent iets van mammoetdrollen.
Meer nog, Theo weet waar de oertijd is.

Een muur gemaakt van dikke boomstammen.
Zeker tien meter hoog.
Het bordje hing er nog.
OERTIJD

Auteur & illustrator
Stefan Boonen is opgegroeid in Hamont-Achel en woont in Kessel-Lo. Hij werkte eventjes als houthakker en een hele poos als begeleider in de jeugdzorg. Sinds 2000 schrijft hij kinderboeken. Hij heeft al meer dan 80 titels op zijn naam staan. Meerdere titels werden bekroond of bewerkt voor theater of tv. Verschillende boeken zijn vertaald.

Melvin is opgegroeid in Overpelt en woont in Antwerpen. Hij is geboren als Wout Schildermans. Wout studeerde Illustratieve vormgeving in Hasselt en werkt sindsdien onder de naam Melvin. Melvin tekent, schildert en maakt grafisch werk voor uitgeverijen, reclamebureaus en productiehuizen. Soms tekent hij samen met vrienden (deKLUP). In 2014 verscheen zijn eerste echte boek.”


Mijn mening
De volledige titel van dit boek is: Mammoet (over Theo, een van de beste jongens ooit). Dat geeft al aan dat Theo een bijzondere jongen is! En dat is hij: hij heeft een nanny (Nannie Beenhaar), hij woont in een huis met 36 kamers, hij krijgt dansles, rekenles, zangles, les in zwaardvechten, etc., want hij moet op alles voorbereid zijn van zijn ouders. Moeder is de baas van een grote koekjesfabriek en vader is een filmster, ze zijn bijna nooit thuis en zijn gehandicapte zus Ada ook niet.
Tijdens de middagrust gaat Theo stiekem het huis uit en dan gaat hij naar…. De Oertijd!

De eenzame Theo (je krijgt gewoon medelijden met de jongen) lijkt te vluchten in zijn fantasie. In de Oertijd, een bijzondere plek vlakbij zijn huis, raakt hij bevriend met een meisje wat daar woont. Er zijn daar ook sabeltandkonijnen en een mammoet. Gedeeltes van zijn avontuur zijn “echt”, andere delen zijn duidelijk ontsproten aan zijn levendige fantasie. Maar er ligt op het eind toch echt een mammoetdrol op het grasveld, of niet?

Mammoet is een graphic novel, een beeldverhaal, vol knotsgekke illustraties, voornamelijk rood-zwart, wat een beetje een dromerige sfeer aan het boek geeft. Het verhaal is enorm fantasierijk en een tikje bizar, met een sympathieke hoofdpersoon. Een leuk jeugdboek voor jongens en meisjes die wel van een spannend en gek avontuur houden!

Mammoet
ISBN 9789462911710 – Uitgever: De Eenhoorn – 112 pagina’s – Verschenen: oktober 2016

[bol_product_links block_id=”bol_5898365f08ffa_selected-products” products=”9200000061262840″ name=”mammoet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.