Remco leest: Boekje waar je BLIJ van wordt – Guido Weijers

Lees het, geef het weg, steek het in de hens, doe ermee wat je wil, zolang je er maar blij van wordt.

Korte inhoud
Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk! Laat je niet verleiden tot broccolidiëten, chakrareinigingen of klankschaaltherapieën! Stop met mindfulness, yoga of meditatie! Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes!

Guido Weijers gooit het over een andere boeg. In dit tegendraadse boekje blijft hij ver van zweverig gedoe en belicht hij juist de wetenschappelijke kant van geluk. Via uitdagende quotes, sterke anekdotes, korte verhalen en rake cartoons laat hij zien wat ons gelukkig maakt en hoe we ons geluk kunnen beïnvloeden. Vlijmscherp en met een knipoog, zoals we dat van hem gewend zijn.

Een bundeling van de beste tips en tricks om maximaal gelukkig te worden. Vanuit de overtuiging dat geluk in een klein boekje zit.

Als je tijd hebt om te zoeken naar geluk, heb je niet zo veel te klagen.

Auteur
“Guido Weijers verdiept zich al jaren in positieve psychologie, non-dualisme, Neuro Linguïstisch Programmeren en andere zelfhulpmethodes. Voor zijn Masterclass Geluk volgde hij zelf masterclasses aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook sprak hij op TEDx over The Pursuit of Happiness en deed hij in Bhutan onderzoek naar het bruto nationaal geluk.”

Remco leest
Ik vind Guido Weijers een geweldige cabaretier! Niet alleen om zijn humor maar veel meer om de gedachte, de moraal, die hij in zijn shows weet te verwerken. Ik heb onlangs de verschillende shows die ik op DVD heb liggen weer eens gekeken en naast dat ik er enorm om gelachen heb, heeft hij mij ook enorm aan het denken gezet. Ik vind het knap, dat je dit kan combineren.

Gevolg was wel dat een aantal teksten uit het boekje wel heel bekend voorkwamen, maar ach, waarom zou je wat nieuws bedenken voor in het boek als je de juiste woorden al tijdens een conference gebruikt hebt!
Verder vind ik het boekje een hele fijne mix tussen tekst, quotes en tekeningen (stripjes), de “handgeschreven” opmerkingen tussendoor maken de stof lekker luchtig en zorgen voor een hoop glimlachen en gegrinnik tijdens het lezen.

Judith en ik gaan in mei naar Guido’s Masterclass Geluk, heel benieuwd naar! We tellen af…

Boekje waar je BLIJ van wordt
ISBN 9789462960565 – Uitgeverij: AnderZ – 128 pagina’s – Verschenen: januari 2017

[bol_product_links block_id=”bol_588f545d533b7_selected-products” products=”9200000072712127″ name=”blij” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remco leest: Boekje waar je BLIJ van wordt – Guido Weijers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.