Mens – Trodessa Barton & Iris van der Veen

Opa, laten we vandaag lol maken!

In dat geval… laten we dan meteen
beginnen met een glimlach.
Die is namelijk helemaal gratis.

KORTE INHOUD 
“Dit lijkt een klein verhaal over een opa en zijn kleindochter die samen een dag doorbrengen. Maar daar doorheen voelen we iets veel groters: wat het betekent om MENS te zijn.

Soms voelt het alsof we allemaal geobsedeerd zijn door één woord: geluk. Maar is een onophoudelijk blij gevoel nodig voor een mooi leven? Of is het juist een heel palet aan ervaringen en emoties die ons bestaan kleur geven? Is dat niet wat ons MENS maakt; het grote én het kleine, geluk én ongeluk?
Dit prachtig geïllustreerde cadeauboek biedt vreugde, troost en inspiratie aan iedereen die heeft ervaren dat het leven fantastisch en ingewikkeld kan zijn. Ofwel: aan ieder MENS.”

Lieverd, ben je klaar om de wijde wereld in te stappen?
Klaar om wolken te verplaatsen
en je hart te betoveren?

MIJN MENING 
En nog zo’n wonderschoon filosofisch ‘cadeauboek’! Geschreven door Trodessa Barton (die een heel mooi persoonlijk voor- en nawoord schreef ) en geïllustreerd door Iris van der Veen, die altijd de meest prachtige illustraties maakt.

Kun je de wind horen en voelen?

Soms fluistert de wind in mijn oren.
En soms, voor heel even, blaast hij
al mijn zorgen weg.

We volgen een opa en zijn kleindochter op een fijne dag samen. Ze hebben het over van alles; leven, dood, herinneringen, dankbaarheid, stilte, thuis, etc…
Een ‘klein’ dagje samen, maar met grootste betekenis!

THUIS blijft mijn favoriete plek op aarde.

Wat zijn de woorden in dit ‘verhaal’ raak en voor eenieder herkenbaar. Het gaat over het leven, over mens zijn, en alles wat daarbij hoort… Zo hebben opa en kleinkind het bijvoorbeeld over het geluk van muziek, maar ook over het verdriet om oma die overleden is. (En die STOP-IT LIST ipv de BUCKET-LIST, super!)
Een heel verhaal, maar toch in weinig woorden. Kort maar krachtig! En met zulke prachtige, lieve, verhalende zwart-wit-groen illustraties. Echt heel erg leuk dat heldergroene accent!
Een troostrijk, hoopvol, herkenbaar boek. Er staat zoveel moois in, in woord en beeld, ik moest echt keuzes maken in wat ik hier alvast even zou laten zien!
Nog zo’n aanwinst voor mijn filosofische-(cadeau)boekenplank!

Echt SUCCES
is het vinden van
INNERLIJKE VREDE

Mens 
ISBN 9789493089372 – Uitgeverij: Growing Stories – 128 pagina’s – Verschenen: maart 2024 – Illustraties: Iris van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.