Moordspel – Cis Meijer

moordspel - cis meijer

De maat is vol. Hij heeft niet de macht. Het is niet zoals vroeger. Ik ben nu de baas. En ik kan doen wat ik wil…

Korte inhoud
Robin en haar tweelingbroer Kai gaan met hun klas naar de Ardennen, maar vlak voor vertrek wordt Kai wegens agressief gedrag van school gestuurd. Robin is woedend.
In de Ardennen haalt ze haar vriendin en twee vrienden over om tijdens een moordspel de leraar die Kai heeft weggestuurd een lesje te leren. Dat blijkt een gevaarlijke zet, want hij is ineens spoorloos. Speelt hij een spel met hen?
Robin vreest dat haar leraar echt in de problemen zit en gaat naar hem op zoek. Wanneer haar beste vriendin ook verdwijnt, verandert de zoektocht in een regelrechte nachtmerrie.

Ik gooi. Raak. Midden in het oog. Het rode veertje aan het uiteinde van de pijl trilt na. Net als dat ene bezwerende woord in mijn hoofd: wraak.

Auteur
“Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar ook als beeldeditor. MetVal schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van Verdoofd, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014.
Cis Meijer woont in Amsterdam met haar man en dochter, en ze houdt van kunst, pure chocolade en Parijs.”

moordspel-2
Mijn mening
Van de bieb las ik de vorige twee boekenΒ van Cis Meijer, Val en Verdoofd, twee lekker spannende jeugdthrillers. Erg leuk dat ik dit derde boek voor mijn blog mocht lezen, want de cover (mΓ©t Politie-lint) en korte inhoud waren weer erg prikkelend.

Wat meteen aan het begin erg grappig en opvallend is, is dat er hoofdstukken (perspectief van de dader) op zijn kop staan. Dat levert grappige situaties op; zoonlief die zegt ‘hΓ© mama, dat boek is niet goed’ en manlief die een foto maakt en zich afvraagt of ik wel helemaal spoor πŸ˜‰
Ik vind het een erg leuk en origineel extraatje aan het boek geven!

Het verhaal gaat over Robin, wiens broer Kai geschorst is, die samen met vriendin Liz en vrienden Sem en Mauro besluit tijdens hun kamp in de Ardennen wraak te nemen op de leraar die Kai uitdaagde. De man heeft het in de klas altijd op Robin voorzien en Kai nam het alleen maar op voor zijn zus. Het wordt tijd dat die leraar eens een keer machteloos staat. Tijdens het moordspel wat de klas gaat spelen tijdens kamp, gaan ze toeslaan. Maar de wraak is niet meer zo zoet als de leraar nooit meer op komt dagen…

Het boek begint met een stukje van de dader en het verhaal van Robin en haar vrienden wordt steeds afgewisseld met het verhaal van de dader, pas aan het einde van het boek wordt duidelijk wie het is. Ik verdacht wel gauw iemand, maar ik bleek helemaal verkeerd te zitten!
Je leeft met Robin mee, snapt haar neiging tot wraak en maakt je net als zij zorgen als de leraar niet meer terugkeert. Ze gaat zelf op onderzoek uit, want ze voelt zich best schuldig. Dat maakt het extra spannend, want er is dus iemand daarbuiten die kwaad in de zin heeft en de omgeving waarin ze zich bevinden is al niet zonder gevaren. En dan is er nog de vraag: wat is onderdeel van het moordspel en wat niet?

Ik vind Moordspel een super spannend verhaal wat me de hele tijd een onheilspellend gevoel gaf. Het gevaar hing de hele tijd “zinderend” in de lucht. Echt een goede en fijne jeugdthriller over moed, vriendschap en wraak! Ik vind dit tot nu toe de beste van Cis! Op naar de volgende…

Moordspel
ISBN 9789026140952 – Uitgever: De Fontein – 300 pagina’s – Verschenen: september 2016

3 thoughts on “Moordspel – Cis Meijer

  1. Ik had het genoegen om dit boek voor de hebban leesclub te lezen. Vond het erg spannend en tot op t einde was het de vraag wie is de dader nou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.