Een hoop vrienden blijft samen – Kerstin Schoene

Een hoop vrienden blijft samen

Er was eens een kleine,
droevige schildpad.

Korte inhoud
Kleine schildpad is triest. Alle andere dieren zijn dartel en snel. Wat ze ook probeert, ze is altijd de traagste. Gelukkig heeft schildpad vrienden. Echte vrienden werken samen! En zo is schildpad met een zetje en jouw hulp – zwiep – opeens de snelste van allemaal.

De dieren dachten heel lang na
en toen kregen ze een
idee…

Auteur & illustrator
“Kerstin Schoene woont in Haan, Duitsland. Ze studeerde Grafisch ontwerp aan de universiteit van Wuppertal. Haar hoofdvak was Illustratie, bij docent en topillustrator Wolf Erlbruch. Sinds haar afstuderen, werkt ze als freelance illustrator en grafisch ontwerper. Ze schrijft en illustreert kinderboeken voor verschillende Duitse uitgevers.”

Mijn mening
Ik raakte meteen vertederd door de coverafbeelding van dit prentenboek. Die maakt nieuwsgierig naar de binnenkant!

Alle dieren in de zoo (ik moest zoonlief wel even uitleggen dat dat een ander woord is voor dierentuin) helpen de droevige schildpad om voor een keer niet de traagste, maar de snelste te zijn. Samen weten ze haar met hun plannetje op te vrolijken.

Het verhaal is erg lief en dat zijn de illustraties ook. Het boek is interactief, doordat je hem af en toe moet draaien en doordat je kind zelf mee moet helpen om schildpad een klein duwtje te geven. Een leuk extraatje wat het prentenboek een speciaal tintje geeft.

Een hoop vrienden blijft samen is een vertederend en grappig prentenboek over de kracht van vriendschap en samenwerking.

Een hoop vrienden blijft samen
ISBN 9789462911598 – Uitgever: De Eenhoorn – 32 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Vertaald uit het Duits door: Siska Goeminne

[bol_product_links block_id=”bol_58301d57b0db7_selected-products” products=”9200000063748031″ name=”een hoop vrienden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.