Ben je bang in het bos, Grote Wolf? – Jan De Kinder

ben-je-bang-in-het-bos-grote-wolf

‘Papa,’ zegt Kleine Wolf,
‘wij gaan vandaag samen het bos in.’
‘Wacht, Kleine Wolf, wacht!’ Grote Wolf rilt.
‘Is dat wel een goed idee?’

Korte inhoud
De papa van Kleine Wolf durft het bos niet in te gaan. Kleine Wolf neemt hem mee. Hij is helemaal niet bang en toont zijn vader dat het bos niet zo eng is als die wel denkt. Plots ruikt Grote Wolf iets. Oh nee! Snel wegwezen! Voor welk monster slaat Grote Wolf op de vlucht?

‘Maak je geen zorgen, papa, ik ben bij je.’

Auteur & illustrator
“Jan De Kinder schrijft en tekent en soms staat hij op een podium. Hij groeide op tussen Lebbeke en Wieze en woont nu in Tienen met vier vrouwen en een kater. Jan studeerde toegepaste grafiek aan het Sint Lucas te Brussel. In Leuven volgde hij een opleiding tekenkunst en grafiek aan het SLAC. In 2002 debuteerde Jan met het prentenboek Mathilde.

In zijn tekeningen en verhalen gaat Jan op zoek naar directe vertelkracht, humor, sfeerschepping en het weergeven van emoties.
Naast tekenen en schrijven heeft Jan een passie voor eenwieleren, circus, theater, straattheater, improvisatie, clownerie en vertellen.”

Mijn mening
Wat een grappige titel: Ben je bang in het bos, Grote Wolf?. Je verwacht het andersom! Een stoere papa-wolf en een bange welp, maar nee, in dit verhaal is het toch echt de papa die een angsthaas is!

Kleine Wolf neemt Grote Wolf mee het bos in, Grote Wolf durft eigenlijk niet, hij hoort, ziet en ruikt van alles en dat vindt hij eng! Kleine Wolf weet hem het bos door te loodsen, maar als ze dan bij een huisje komen, gaat Grote Wolf er toch echt vandoor…

De illustraties in dit boek zijn grappig en lief, net als het verhaal, wat vol verrassingen zit. De Grote Boze Wolf die als een bangerik door het bos sluipt, echt heel komisch. En dan stoere Kleine Wolf die zijn vader uitlegt dat wat hij hoort, ruikt en ziet helemaal niks engs is. De kleur rood speelt duidelijk een centrale rol in het verhaal, zeker in het verrassende en grappige einde…

Een heel leuk prentenboek over angsten en de zintuigen, met een knipoog naar een sprookje.

Ben je bang in het bos, Grote Wolf?
ISBN 9789462911734 – Uitgever: De Eenhoorn – 40 pagina’s – Verschenen: september 2016

[bol_product_links block_id=”bol_582caa07a18a7_selected-products” products=”9200000061262916″ name=”Ben je bang” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.