Ken jij illustrator Quentin Gréban al?

quentin-greban
Ik ben verliefd!
Zoals jullie ondertussen wel weten, val ik heel vaak voor mooie illustraties. Zo ben ik ook heel erg gevallen voor de illustraties van Quentin Gréban! Zo erg, dat ik er even een blogpost aan wijd 😉

Kleine Indiaan & Billie
Op bovenstaande foto zien jullie twee prentenboeken van de hand van Quentin Gréban. Zijn ze zo van buiten al niet prachtig mooi? Vanbinnen staan ze uiteraard ook vol met dit soort lieve illustraties. En de verhaaltjes zijn stoer, grappig en vertederend. Dit zijn de korte inhouden:

Kleine Indiaan is net zeven geworden. Vandaag is het de grote dag en krijgt hij zijn indianennaam. Maar eerst wil hij slagen voor de proef van het Grote Opperhoofd: voor zonsondergang moet Kleine Indiaan iets BUITENGEWOONS doen …”

Billie, de piepjonge sheriff van Cactus Valley, lispelt
omdat hij zijn eerste melktand kwijt is. Niemand kan hem verstaan
en hij heeft geen gezag. Maar pas op, met Billie valt niet te spotten!”

het-jungleboek
Het Jungleboek
En dan is er sinds kort ook dit pareltje! Het Jungleboek , het wereldberoemde verhaal van Rudyard Kipling over Mowgli en zijn vrienden Baloe en Bagheera. Het verhaal is bewerkt, waardoor het wat moderner is en fijner leest, en er zijn door Quentin Gréban prachtige nieuwe illustraties bij gemaakt.

het-jungleboek-1
Het Jungleboek is het wereldberoemde verhaal over Mowgli, het mensenkind dat in de jungle van India wordt opgevoed door wolven, wordt ontvoerd door apen en moet afrekenen met een tijger die hem als zijn prooi ziet. In deze bewerking van de originele tekst van Rudyard Kipling komen alle bekende personages voorbij: Mowgli, zijn vrienden Akela, Baloe en Bagheera, de hypnotiserende slang Kaa, de gemene grijze apen en de vervaarlijke tijger Shere Khan, Mowgli’s aartsvijand.”

het-jungleboek-2
Ik zou iedere prent die in dit boek staat wel in posterformaat willen hebben! Zijn ze niet geweldig? Snappen jullie nu waarom ik verliefd ben? 😀 Ik hoop dat ik een aantal van jullie nieuwsgierig heb gemaakt naar deze illustrator en zijn boeken! (op zijn site zie je wat hij nog meer voor moois gemaakt heeft)

-X- Judith

[bol_product_links block_id=”bol_582c3489a74e1_selected-products” products=”9200000057515590,9200000040681753,9200000059824418″ name=”Quentin Gréban” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Ken jij illustrator Quentin Gréban al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.