Armstrong – Torben Kuhlmann

armstrong - torben kuhlmann

Trots liet de kleine muis de andere muizen zien wat hij door zijn telescoop had ontdekt.
“De maan is een reusachtige bol van steen!”

Korte inhoud
Een kleine stap voor een muis…

Amerika, 1954. Een kleine muis ontdekt door zijn telescoop dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit al een muis heeft gevlogen, neemt hij een besluit: “Ik word de eerste muis op de maan!”

Een spannend verhaal met achterin een korte geschiedenis van de ruimtevaart.

“Volgende halte: de maan!” riep de muis uitgelaten, ook al was er niemand die hem kon horen.

armstrong-1
Auteur & illustrator
“Torben Kuhlmann werd in 1982 in Sulingen (Duitsland) geboren. Al vanaf jongs af aan tekende en knutselde hij veel. Hij besloot dan ook om in Hamburg illustratie en communicatiedesign te gaan studeren. Tijdens zijn studie was hij al als freelance illustrator actief. Hij werkt vooral graag met pen en aquarel.
Als afstudeerproject maakte Torben het prentenboek Lindbergh. Het grote avontuur van een vliegende muis. Dit boek werd in 2012 uitgebracht, waarmee hij meteen bekend werd. Het boek is in verschillende talen vertaald en heeft veel positieve reacties gekregen.
Van Torben Kulmann  verschenen bij De Vier Windstreken Lindbergh. Het grote avontuur van een vliegende muis en Mollenstad.
(www.vierwindstreken.com)

armstrong-2
Mijn mening
Na mijn enthousiaste recensie van Lindbergh, het debuut van Torben Kuhlmann, is hier nu mijn recensie van nog zo’n prachtig boek van hem: Armstrong

Dit prentenboek is niet zomaar een prentenboek. Het is echt heel bijzonder; door de vele prachtige, pagina-vullende en levensechte illustraties, de pagina’s zonder tekst – de beelden zeggen meer dan genoeg – en de pagina’s met tekst, waar het bijzondere verhaal verteld wordt van muis Armstrong die als eerste naar de maan wil. Hij zal bewijzen aan zijn muizenvrienden dat de maan niet van kaas is, maar van steen. Hij moet eerst allerlei onderzoek doen en van alles uitproberen voordat hij dan eindelijk het juiste ruimtepak uitgevonden heeft en de perfecte raket.

Wat ben ik weg van dit prachtige boek! Het verhaal is avontuurlijk en leerzaam, mede door de extra informatie achterin het boek over ruimtevaart, en de beeldschone illustraties brengen het verhaal en de moedige muis helemaal tot leven.

Niet alleen een aanrader voor kinderen die graag naast een mooi verhaal horen/lezen ook wat leren, ook een dikke aanrader voor mensen die net als ik houden van prachtillustraties bij een mooi verhaal. Ik ben helemaal verliefd!

Armstrong
ISBN 9789051165630 – Uitgever: De Vier Windstreken – 128 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Vertaald uit het Duits door: Joukje Akveld – Leeftijd: 6+

One thought on “Armstrong – Torben Kuhlmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.