Wink, Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke

wink-poppy-en-midnight

Ze zeggen dat je op die leeftijd nog geen liefde kunt voelen. Maar ík voelde die wel. Voor Poppy.

Korte inhoud

Elk verhaal heeft een held.

Elk verhaal heeft een schurk.

Elk verhaal heeft een geheim.

Wink is het mysterieuze buurmeisje met het wilde, rode haar en een gezicht vol sproeten. Poppy is de beeldschone, manipulatieve blonde pestkop. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Twee meisjes. Eén jongen. Eén zomer. Eén vreselijke avond.

Wat is er echt gebeurd?

Iemand weet het.

Iemand liegt.

… dit huis was de eerste stap naar mijn bevrijding.
Mijn bevrijding van Poppy.

Auteur
April Genevieve Tucholke is the author of Between the Devil and the Deep Blue Sea, Between the Spark and the Burn, and Wink Poppy Midnight. She also curated the horror anthology Slasher Girls & Monster Boys.
She has received five starred reviews and her novels have been chosen for the Junior Library Guild, Kids’ Indie Next picks, and YALSA Teens Top Ten. When she’s not writing, April likes walking in the woods with her two cheerful dogs, exploring abandoned houses, and drinking expensive coffee. She has lived in many places around the world, and currently resides in Oregon with her husband.

www.apriltucholke.com

Wraak.
Gerechtigheid.
Liefde.
Die drie verhalen zijn de basis van alle andere verhalen. Dat is de drie-eenheid.

Mijn mening
Ik werd bij dit boek verliefd op de prachtige duistere, maar sprookjesachtige cover én korte inhoud. Dit moest wel een bijzonder verhaal zijn.

Al vanaf het begin had ik een bloedhekel aan het manipulatieve kreng Poppy en hoe ze iedereen, inclusief de lieve en zachtaardige Midnight, gebruikt. Wat was ik blij dat Midnight ging verhuizen en een leuk, lief en apart buurmeisje kreeg: Wink. Helaas bleek hij niet verlost van Poppy, die nu ook Wink als doelwit had. Poppy wil Midnight in haar macht houden, maar is hij niet al in de ban van Wink en haar verhalen geraakt? Als er dan een plannetje gesmeed wordt voor een wraakactie in het spookhuis in het bos, rijst de vraag: wie manipuleert nou wie?

Dit verhaal leest heerlijk weg, de perspectieven van de drie hoofdpersonen wisselen elkaar af zodat je van alle kanten een deel van het verhaal meekrijgt. De Held: Midnight, De Schurk: Poppy en Wink: maar wie of wat is zij dan in dit verhaal?

Het verhaal heeft iets magisch en sprookjesachtigs met die helden en schurken en het meisje wat in een verhalenwereld leeft. Net als bij sprookjes draait het hier om Liefde, Haat, Wraak en het Goede en Slechte en de dunne grens daartussen.

Ik vind Wink, Poppy en Midnight een heel erg bijzonder en mooi verhaal, wat ik na afloop even moest laten bezinken. Mij heeft dit mysterieuze verhaal met een duister randje enorm gepakt!

Wink, Poppy en Midnight
ISBN 9789020679472 – Uitgever: Blossom Books – 210 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Vertaald door: Elise Kuip

[bol_product_links block_id=”bol_580caee5b380a_selected-products” products=”9200000059268475,9200000046243182″ name=”Wink Poppy Midnight” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Wink, Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke

  1. Ik ben het met Tineke eens, het klinkt veel donkerder dan ik van de beschrijving had verwacht… Overigens zou de cover alleen me al overtuigen om dit boek te lezen. Zó mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.