Yeti – Taï-Marc Le Thanh & Rébecca Dautremer

yeti - TaÏ-Marc Le Thanh

Al zolang ik me kan herinneren,
vraag ik me af of hij echt bestaat.

Ik denk elke dag aan hem.
En ook ’s nachts.
Soms vraag ik me af wat ik hem zou zeggen als ik hem tegenkwam.

Auteur & illustrator
“Auteur Taï-Marc Le Thanh en illustratrice Rébecca Dautremer weten zelf ook niet of de Yeti bestaat. In dit boek hebben ze hem wel gezocht. Hun boek Yeti is opnieuw zo’n parel die een innemend en mijmerend personage koppelt aan sublieme illustraties.

Rébecca Dautremer woont in Parijs. Ze is bekend van o.a. Het geheime dagboek van Klein Duimpje en Een Bijbel. Haar boeken zijn veelvuldig vertaald en bekroond.
Taï-Marc Le Thanh woont samen met echtgenote Rébecca Dautremer in Parijs. Hij is een Frans kinder- en jeugdauteur en werkt ook als grafisch vormgever.”

Hij woont in de bergen.
Als zijn haren wit zijn, kan hij opgaan in de sneeuw.

yeti-2
Mijn mening
Altijd al heeft de mythe/het sprookje/de legende (wie zal het zeggen?) van de Yeti me gefascineerd. Zou hij echt bestaan? Dit boek sprak me dan ook meteen aan, mede door de mooie cover uiteraard.

De hoofdpersoon gaat op zoek naar Yeti, ze legt er een lange en zware reis voor af. In haar dromen of in het echt? Dat is aan de lezer. En als ze dan op het eindpunt is, hoog in de bergen, zal ze hem dan eindelijk zien?
Wat is droom en wat is werkelijkheid? Draagt het meisje Yeti niet gewoon met zich mee?

Dit verhaal is ontzettend fantasierijk en dromerig, net als de prachtige en boeiende illustraties. Het boek is lekker groot, niet praktisch met lezen, maar het doet het verhaal en vooral de illustraties wel heel goed recht.

Dit sprookjesachtige prentenboek is absoluut niet alleen leuk voor kleine kinderen, ook grotere kinderen en volwassenen (misschien nog wel het meest?) zullen ervan genieten en meegaan in de dromerige wereld van de hoofpersoon. Samen op zoek naar Yeti…

yeti
ISBN 9789059088023 – Uitgever: Davidsfonds – 40 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Vertaald door: Veerle Moureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.