Eigenlijk ben ik een flamingo – Simone Lia

eigenlijk-ben-ik-een-flamingo

Ik heet Marcus.
Ik ben een worm en hier woon ik.
Mijn lievelingskleur is bruin.
Modder is namelijk bruin en ik hou echt
ontiegelijk, verschrikkelijk veel van modder.

Korte inhoud
“Marcus is een worm. Zijn lievelingskleur is bruin.
Hij houdt van modder (omdat het bruin is).
En hij vindt het heerlijk om in de modderbruine aarde gaten te graven.

Als Marcus Laurens ontmoet (een sjofele, dikke vogel die erg op een kip lijkt… maar denkt dat hij een flamingo is), komt hij oog in oog te staan met zijn grootste angst.
Marcus heeft twee keuzes: overleven, of opgeslurpt worden als een spaghettisliert.”

Ík ben blij dat jij het ook ziet:
eigenlijk ben ik een flamingo.

Auteur & illustrator
“Simone Lia is schrijfster en illustrator. Ze geeft strips uit in eigen beheer. Haar werk werd onder meer in The Independent on Sunday en The Guardian gepubliceerd, en heeft aan de muren van Tate Britain gehangen. Ze maakt wekelijks een strip voor The Observer. Eigenlijk ben ik een flamingo is haar eerste kinderboek.”

Mijn mening
Van dit jeugdboek met aansprekende omslag, qua kleur en (maffe) afbeelding en qua tekst – die meteen nieuwsgierig maakt – heb ik gesmuld. Wat een hilarisch verhaal!

Een verhaal over een worm die om zijn leven te redden besluit de kip-achtige vogel die hem wou opeten te gaan helpen de weg te vinden naar Kenia, omdat hij eigenlijk een flamingo is en daar dus thuishoort… Hoe bedenk je het?

Het levert in ieder geval een heel leuk verhaal op over een onverwachte vriendschap en over jezelf zijn. En over een verre reis, die misschien toch niet zo heel ver is…

Eigenlijk ben ik een flamingo is absurd, bizar en zeer humoristisch!

Eigenlijk ben ik een flamingo
ISBN 9789047708131 – Uitgever: Lemniscaat – 192 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Originele titel: They didn’t teach THIS in worm school! – Vertaald door: Jesse Goossens

[bol_product_links block_id=”bol_580a543ebc3b2_selected-products” products=”9200000059295518″ name=”flamingo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Eigenlijk ben ik een flamingo – Simone Lia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.