Gewichtige Gedachten – Sophie van Bragt & Frieda van der Loos-Boudesteijn

Gewichtige Gedachten

Iedere dag kom je een stap dichterbij, geef niet op.

Korte inhoud
Gewichtige gedachten van Sophie van Bragt en Frieda van der Loos-Boudesteijn is een prachtig werkboek dat voorgoed verandering brengt in de negatieve spiraal van (te veel) eten en diëten.
Mindfulness en positieve psychologie vormen de basis van dit boek: in zes weken word je je bewuster van je gedachten en emoties en de invloed daarvan op je eetpatroon.
Het werkboek geeft iedere dag een korte opdracht die inspireert en activeert tot een mindful, gezond leven, met een beter gewicht en meer zelfcompassie als resultaat.
Voor iedere vrouw die wil afvallen, maar die niet langer wil diëten.”

Na zes weken zul je een lichter mens zijn, letterlijk of figuurlijk.

gewichtige-gedachten-week1gewichtige-gedachten-week2

Auteurs
Frieda van der Loos-Boudesteijn maakt als voedingscoach in haar praktijk gebruik van technieken uit de positieve psychologie, waaronder mindfulness. www.praktijkfrieda.nl

Sophie van Bragt is als grafisch ontwerper gefascineerd door sociale vraagstukken. www.sophievanbragt.com

gewichtige-gedachten-week3 gewichtige-gedachten-week4
Mijn mening
Toen ik gevraagd werd om mee te doen aan de blogtour rond dit werkboek heb ik meteen ja gezegd! Het uiterlijk (die kleur!) sprak me meteen aan en het onderwerp ook: mindfulness en positieve psychologie vormen de basis van die boekje vol vragen en opdrachten. Zes weken lang, iedere dag één.

“In zes weken een lichter, gezonder en mindful leven”

Toen ik het boek kreeg ben ik meteen de eerstvolgende maandag (het start op maandag) begonnen met invullen. Op dit moment ben ik net begonnen aan week zes, dus ik heb bijna alles ingevuld en uitgevoerd.

De uitstraling van dit boek is heerlijk fris en clean. Wit in combinatie met frisse, chique kleuren. Aan het begin van iedere nieuwe week staat er een mooie quote die je meteen aan het denken zet. Dan volgen er invul- en uitvoer-opdrachten voor de hele week, per dag eentje.
Bijvoorbeeld:

  • in een schema invullen hoeveel minuten je bewogen hebt die dag, ook onbewust, dus denk ook aan stofzuigen, kinderen naar school brengen, etc.
  • wat heb je allemaal gegeten op een dag en wat daarvan was vulling en wat was echt voeding?
  • iets tastbaars opplakken wat een ontspannend moment van vandaag weergeeft.
  • aankruisen welke denkfouten je bij jezelf herkent (etiketten plakken, negatief denken, etc.)

Dit werkboek laat je iedere dag bewust bij iets stilstaan, laat je erover nadenken en laat je ermee aan de slag gaan. Allerlei aspecten komen voorbij; beweging, voeding, gedachten… Zo kom je er wel achter wat je voor denkfouten maakt, of waar je de fout in gaat qua voeding e.d..

Of ik er echt slanker van geworden ben? Nee, maar ik zit echt in een rare fase nu, het ging een paar weken ok, maar nu weer even minder.
Heeft het me dingen doen beseffen en erover laten nadenken? Jazeker!
Voor mij dus meer lichter van gedachten dan van gewicht 😉
Maar ik vind het echt geweldig om iedere dag met dit boek bezig te zijn, het voelt absoluut niet als een verplichting en juist wel als een verlichting!

Gewichtige Gedachten is een heel fijn, laagdrempelig, vrolijk en fris werkboek wat veel mensen zal aanspreken en zal helpen in hun zoektocht naar een lichter leven. Letterlijk en/of figuurlijk.

Gewichtige Gedachten
ISBN 9789025905453 – Uitgever: Ten Have – 128 pagina’s – Verschenen: augustus 2016

[bol_product_links block_id=”bol_57f122f6c778c_selected-products” products=”9200000057137798,9200000063106282″ name=”Gewichtige gedachten” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Gewichtige Gedachten – Sophie van Bragt & Frieda van der Loos-Boudesteijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.