De legende van de Vuurvogel – Femke Dekker

de-legende-van-de-vuurvogel

Die veer is mooier dan iedere veer die je ooit hebt gezien. Hij is kleurrijker dan de veer van een pauw. Hij is stevig, zoals een roofvogelveer.

Korte inhoud
“Op een barre winterdag vindt Ravian een prachtig gekleurde veer. Het kan niet anders, of dit is de magische veer van de Vuurvogel, uit de legende. Volgens die legende moet de vinder van de veer hem naar de Gele Steen brengen, ver weg in de bergen. Alleen dan zal zijn dorp voorspoed en geluk krijgen.

Ravian komt uit een arm dorp en zijn zusje is doodziek. Er zit niets anders op dan de tocht vol beproevingen te ondernemen. In het geheim verlaat hij zijn dorp. Al gauw komt hij erachter hoe zwaar en moeilijk de tocht is. Magische wezens en kwaadwillende mensen;  gevaar ligt overal op de loer. Maar er komen ook bijzondere en wonderlijke dingen op zijn pad.

Zal het Ravian lukken alle beproevingen te doorstaan en de magische veer naar de Gele Steen te brengen?”

Hij keek onder zijn deken naar de zachtblauwe glans. De veer van de Vuurvogel. De magische veer.
Waarom moest uitgerekend hij hem vinden?

Auteur
“Ik schrijf. Met pen op papier. Over tovenaars, magische verschijnselen, rare dingen. Al zolang ik me kan herinneren.” www.femkedekker.nl

Mijn mening
Dit avontuurlijke verhaal voor de jeugd las ik in één ruk uit, heerlijk! Het boek verschijnt pas 22 oktober, maar ik mocht het alvast lezen van de uitgeverij.

De 11-jarige Ravian hoort al jaren de Legende van de Vuurvogel verteld worden in zijn dorp, eens in de 100 jaar laat de Vuurvogel een veer vallen daar waar voorspoed hard nodig is. De vorige keer dat de veer gevonden werd is nu 100 jaar geleden… Ravian vindt de veer, wat betekent dat hij nu met de veer een barre tocht moet afleggen naar de Gele Steen, hoog in de bergen. Maar hij is thuis zo hard nodig en hij is doodsbang. Waarom moest hij hem vinden?
Toch vertrekt hij stiekem midden in de nacht. Voor zijn doodzieke zusje, voor zijn moeder die er alleen voor staat sinds zijn vader stierf en voor zijn dorp, waar de mensen het zwaar hebben. Wat volgt is een reis door het bos, over een meer en door de bergen. Een zware reis, vol obstakels…

Wat een moedige jongen is Ravian. En wat is hij sterk. Ik heb bewondering voor hem! Je beleeft het avontuur echt met hem mee en je hoopt heel hard op een goede afloop. Een hoofdpersoon die echt tot leven komt, altijd fijn!

De legende van de Vuurvogel heeft een fijne combinatie van spanning, magie en moed in zich.
Het verhaal leest heerlijk weg en boeit je van begin tot eind. Niet alleen leuk voor kinderen vanaf een jaar of 10, maar ook zeker voor volwassenen!

De legende van de Vuurvogel
ISBN 9789462661974 – Uitgever: Dutch Venture Publishing – 140 pagina’s – Verschijnt: 22 oktober 2016

 

3 thoughts on “De legende van de Vuurvogel – Femke Dekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.