Wonderbaarlijke feiten over dieren – Maja Säfström

wonderbaarlijke-feiten-over-dieren

Uilen kunnen hun kop bijna 230 graden draaien
– maar ze kunnen hun ogen niet bewegen!

Korte inhoud
“Wist je dat een Octopus drie harten heeft?
Of dat Struisvogels achteruit kunnen lopen?

De Zweedse illustrator Maja Säfström verzamelde de meest bizarre, verbazingwekkende en fantastische feiten over het dierenrijk (Uilen hebben drie oogleden! Zeesterren hebben geen hersenen!). Haar schitterende tekeningen maken dit tot een hartveroverend boek voor jong en oud.”

De huid van een Panda is zwart onder zijn zwarte vacht en roze onder zijn witte vacht.

Auteur & illustrator
“My name is Maja and I am an architect & illustrator based in Stockholm.” (www.majasbok.com)

wonderbaarlijke-feiten-over-dieren2-jpg

Mijn mening
Weer zo’n boek waar ik in één oogopslag verliefd op werd! Ik zag een oproepje voorbijkomen op Twitter van de uitgeverij en heb meteen gereageerd, wat een plaatje!

Het boek heeft een prachtige luxe, maar rustige, linnen omslag met afbeeldingen die alvast een indruk geven van hoe het er vanbinnen uit ziet. Als je voor de omslag valt, garandeer ik je dat je ook verliefd wordt op de binnenkant!
Stevige bladzijden vol prachtige zwart-wit illustraties en allerlei wonderbaarlijke feitjes over de dieren die erin staan. Superleuk om door te bladeren en je te verbazen – en dat hardop te roepen naar wie er maar wil luisteren.

Er staan zoveel leuke dingen in dit boek! Wist je dat Kangoeroes niet achteruit kunnen lopen? Dat Muggen je niet alleen steken maar ook op je plassen? Of dat een Eland het voelt als er een vlieg op zijn gewei landt?

Wonderbaarlijke feiten over dieren is supermooi en leerzaam op een informele wijze! Een boek voor jong en oud. Ideaal om cadeau te geven of een mooi plekje in je eigen kast te geven!

Wonderbaarlijke feiten over dieren
ISBN 9789057598128 – Uitgever: Podium – 120 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Vertaald door: Roos van de Wardt

[bol_product_links block_id=”bol_57ebb6755107c_selected-products” products=”9200000058831637″ name=”Wonderbaarlijke feiten” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Wonderbaarlijke feiten over dieren – Maja Säfström

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.