De meest bijzondere dieren die ooit hebben geleefd – Maja Säfström

In dit boek laat ik je aan de hand van mijn tekeningen kennismaken met een paar van de ontelbare fantastische dieren die ooit onze aarde bevolkten.

Korte inhoud
In De meest bijzondere dieren die ooit hebben geleefd brengt Maja Säfström met haar kenmerkende en geliefde stijl 52 bijzondere dieren tot leven. Wezens die ooit op aarde rondliepen of rondzwommen, maar nu uitgestorven zijn. Naast meer bekende dieren als de harige Mammoet en de kale Dodo maken we ook kennis met de rariteiten van minder bekende creaturen zoals de Reuzezeeschorpioen, de Opthalmosaurus (met ogen zo groot als een basketbal) of de Tasmaanse tijgers.
Een fascinerend en heerlijk boek voor jong en oud.

Ik hoop dat je (…) af en toe weer versteld zult staan van de prachtige, complexe en kwetsbare geschiedenis van deze wereld.

Auteur & illustrator
De Zweedse illustratrice en architect Maja Säfström heeft een heel eigen tekenstijl. In die kenmerkende stijl verscheen er eerder al het weetjesboek Wonderbaarlijke feiten over dieren, nu is er dit tweede weetjesboek, over uitgestorven dieren.


Mijn mening
Ik vond het vorige boek van Maja Säfström echt geweldig: mooi én heel interessant. Daarom wilde ik dit boek ook heel graag lezen en bespreken!

In dit boek maak je kennis met een heleboel bijzondere schepsels die op onze aarde rondgelopen hebben maar inmiddels uitgestorven zijn. De dinosaurussen zijn bewust buiten beschouwing gelaten om zo meer aandacht te kunnen geven aan minder bekende – maar net zo fascinerende – wezens.

In aansprekende zwart-wit illustraties komen er wezens voorbij als de Dickinsonia Costata: een primitief waterdier van miljoenen jaren geleden, de Pteraspis: een visachtig dier zonder vinnen, het Sivadier: een prehistorisch familielid van de giraffe, en de Dodo: nog niet eens zo lang geleden uitgestorven (1662). Bij alle wezens staan weetjes, soms grappige uitspraken en info over waar en wanneer ze leefden.

Wat een geweldig boeiend weetjesboek weer! Het ziet er geweldig verzorgd en aantrekkelijk uit en is ondanks de zwart-wit illustraties zeker niet saai. Het is leerzaam op een toegankelijke manier, echt een boek waarin je wilt blijven bladeren, steeds opnieuw nieuwe dingen lerend. Inderdaad leuk voor jong én oud!

De meest bijzondere dieren die ooit hebben geleefd
ISBN 9789492504081  – Uitgever: Cactus Books – 112 pagina’s – Verschenen: november 2017 – Originele titel: Animals of a bygone era – Vertaald door: Roos van de Wardt

[bol_product_links block_id=”bol_5a9e5c0710954_selected-products” products=”9200000081204642,9200000058831637″ name=”bijzondere dieren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De meest bijzondere dieren die ooit hebben geleefd – Maja Säfström

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.