Kinderboekenweektip: Omdat ik je zo graag zie – Milja Praagman

omdat-ik-je-zo-graag-zie

Oma doet mijn jas dicht.
We gaan naar de stad.
Ze geeft mij een hand.

Korte inhoud
“Oma en Ibi gaan naar de stad. Ze nemen de metro. In de stad kijkt Ibi haar ogen uit. Zo veel mensen! Ibi geeft een snoepje aan een bedelaar. Ze ziet vlaggen en grote poppen in etalages. In het park ziet ze hondjes met jasjes. Als ze weer thuis zijn, somt Ibi op wat ze allemaal heeft gezien. Maar wat heeft oma in de stad gezien? Of had ze alleen oog voor haar kleinkind?

Over de overweldigende liefde van een grootouder voor een kleinkind.

‘Wat heb jij allemaal gezien, oma?’ vraag ik.
‘Oh…
Eh…’
Mijn oma denkt heel lang na.

Auteur & illustrator
“Milja Praagman is opgegroeid in Den Dungen en woont in Boxtel, Nederland. Ze studeerde Grafisch ontwerp aan de Kunstacademie van Breda. Ze is fulltime illustratrice en illustreert vooral boeken.
Ze schrijft ook zelf, dat resulteerde al in 15 titels. Het prentenboek Nog 100 nachtjes slapen werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2013.
Haar boeken zijn in vele talen uitgegeven. www.miljapraagman.nl

Mijn mening
Alleen de titel van dit prentenboek vond ik al zo vertederend! Voeg daar de lieve en kleurrijke illustraties van Milja Praagman aan toe en je hebt al een mooi pakketje in handen.

Ibi gaat met haar oma op pad en ze ziet van alles in die grote wereld om haar heen. De metro, veel verschillende soorten mensen, winkels, een museum, hondjes in het park, de letters van haar naam…
Thuis heeft Ibi veel te vertellen over wat ze gezien heeft, maar als ze oma dan vraagt wat zij allemaal gezien heeft, heeft oma eigenlijk maar oog gehad voor één ding…

Het verhaal is al net zo vertederend als de titel en de illustraties!
Omdat ik je zo graag zie is een heel lief prentenboek over de sterke band tussen grootouder en kleinkind, wat me aan het einde gewoon een brok in de keel bezorgde! En op de illustraties is van alles te zien! Valt jou op wie je op bijna iedere pagina ziet?

Omdat ik je zo graag zie
ISBN 9789462911413 – Uitgever: De Eenhoorn – 32 pagina’s – Verschenen: juli 2016

[bol_product_links block_id=”bol_57ea271c2df7c_selected-products” products=”9200000058049797″ name=”Omdat ik je” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Kinderboekenweektip: Omdat ik je zo graag zie – Milja Praagman

  1. Deze klinkt echt super. En de voorkant ziet er prachtig uit. Ik denk dat dit een erg leuk cadeau is voor de oma’s. (En met dat op mijn lijstje ga ik van de week maar eens naar de boekenwinkel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.