Tweestrijd – Linda Jansma

tweestrijd

Hij was woest. Ze zag het aan de manier waarop hij het mes uit het blok op het aanrecht trok: met een ongecontroleerde ruk.

Korte inhoud
“Hanna’s wereldje is perfect. Voor de buitenwereld althans, want al vanaf het begin van haar huwelijk met de knappe gynaecoloog Axel Kolman wordt haar leven beheerst door intimidatie, bedreigingen en geweld. Als Sonja, rechercheur bij de Utrechtse politie, tegenover haar komt wonen, raken hun levens ongewild met elkaar verstrengeld. Dit zet een kettingreactie in werking, die niet meer te stoppen is… “

Het maakte nooit iets uit wat ik vond. Dat was niet belangrijk. Wat Axel vond, dat was belangrijk. Axel bepaalde de regels. En ik volgde ze op.

Auteur
“Linda Jansma (1967) is een publiekslieveling, maar ook professionele jury’s zijn gecharmeerd van haar schrijfstijl. Met Kwetsbaar domineerde ze niet alleen de bestsellerlijsten, maar won ze eveneens De Schaduwprijs. Houvast belandde op de longlist van de Diamanten Kogel en Schuilplaats werd Beste Vrouwenthriller 2013. De filmrechten van Verbroken zijn inmiddels verkocht.”

Mijn mening
Wat kan ik toch genieten van de boeken van Linda Jansma! Ze zijn zo spannend, zo realistisch en ze lezen als een trein. Zo ook weer deze, een “oudje”: Tweestrijd.

Dit is het verhaal van Hanna die mishandeld wordt door haar man Axel, een succesvol gynaecoloog. Ondanks alle regels waar ze zich aan moet houden en alle buien die ze van hem te verduren krijgt houdt ze toch heel veel van hem. Weggaan is geen optie, hij heeft haar tenslotte vroeger zo goed geholpen, dat moet wel echte liefde zijn. En als hij dan zo woedend wordt dat hij haar alle hoeken van de kamer laat zien, dan is dat vast haar eigen schuld, toch?
Nieuwe overbuurvrouw Sonja, een rechercheur, vertrouwt de schone schijn van haar overbuurvrouw niet. Ze heeft wel opvallend vaak beurse plekken…

Wat een emoties vlogen er door me heen tijdens het lezen van dit aangrijpende verhaal! Ik had zo’n behoefte om die kerel zijn ballen te jeweetwellen… Grrrrr! Dat dat soort mannen bestaan én dat een vrouw dan toch van haar liefde voor hem overtuigd blijft…
Dit verhaal greep me bij mijn strot! Het is beangstigend, beklemmend en zo realistisch. Dit soort dingen gebeuren gewoon echt… Vreselijk…

Wow, wat een boek heeft Linda Jansma geschreven met Tweestrijd! Spannend van begin tot eind en met een plot waar je U tegen zegt.

Tweestrijd
ISBN 9789461090331 (E-book) – Uitgever: De Crime Compagnie – 320 pagina’s – Verschenen: februari 2012

One thought on “Tweestrijd – Linda Jansma

  1. Ik kon inderdaad de eerste nacht niet in slaap komen, toen ik net begonnen was in dit boek zo woedend was ik op die vent en dat zulke dingen inderdaad in het echt voorkomen. Ik heb zondag het boek uitgelezen, langer gelezen dan de bedoeling was, nachtwerk dus. Maar w uitgekregen. Heel spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.