Zo maak je een boek – Daniel Napp

Zo maak je een boek - Daniel Napp

Hallo, lieve boekenwurmen! Ik heet Petra Vos en ik schrijf kinderboeken.
Ik verzin en schrijf verhalen en die verschijnen dan in boeken.

Korte inhoud
“Hou je van boeken? Dan heb je je misschien weleens afgevraagd hoe ze gemaakt worden. In dit boek over boeken kun je meekijken over de schouder van iedereen die zich bezighoudt met het maken van een boek. Zo kom je stap voor stap te weten hoe een prentenboek ontstaat, van het eerste idee tot het resultaat dat in de boekhandel ligt.

Een boek dat boekenwurmen van alle leeftijden zal bekoren.”

Kinderen vragen me soms hoe een prentenboek eigenlijk gemaakt wordt.
Wil jij dat ook graag weten? Sla dit blad dan maar om…

Auteur & illustrator
Daniel Napp (1974) is een Duitse kinderboekenschrijver en illustrator.

Mijn mening
In dit informatieve prentenboek wordt stap voor stap uitgelegd hoe een boek ontstaat. Van het idee in het hoofd van de auteur, in dit geval Petra Vos, een kinderboekenschrijfster, tot de illustrator die met de illustraties aan de gang gaat en die steeds weer moet verbeteren, tot de uitgever en de drukkerij en uiteindelijk het moment dat het boek in de winkel ligt. Alles komt aan bod. In het boek staat zelfs nog wat extra uitleg die gegeven wordt door een muisje, in tekstwolkjes, zodat je echt van ieder aspect van een boek op de hoogte bent.

Ik heb heel veel geleerd van dit kinderboek! Ik wist door mijn blog en bezoekjes aan uitgevers al best wat van het uitgeefproces, maar ik heb toch weer nieuwe dingen geleerd. Wat is dit een leuke en laagdrempelige manier om kinderen (en volwassenen) kennis te laten maken met het proces van het maken van een boek! De duidelijke uitleg in verhaalvorm wordt aangevuld met hele leuke illustraties. Achterin het boek staan ook nog wat weetjes over boeken.

Ik ben weg van dit leerzame prentenboek! Echt een aanrader, niet alleen voor kleine boekenwurmen, maar ook voor volwassenen die echte boekenliefhebbers zijn.

Zo maak je een boek
ISBN 9789044828368 – Uitgever: Clavis – Verschenen: juni 2016 – Vertaald door: Roger Vanbrabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.